Boeiende topper tussen DTC en UD eindigt onbeslist

geplaatst op: 05-02-2023

Opstelling DTC '07 1: Jordi Visschedijk; Daan Groener (Rutger Hof), Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Mick Fox; Mark Hesselink, Wout Groeneveld, Jelco Nijhuis; Niels Wessels (David Westerhof), Sam Tebbe, Wessel Weusthof (Nick Huusken).

Op een koude en winderige middag troffen DTC '07 en UD elkaar op Sportpark Tilligte. Daarmee begon de tweede seizoenshelft meteen met een topper: DTC als trotse koploper tegen UD, dat derde stond met twee punten minder. De eerste wedstrijd van het seizoen wist DTC - geflatteerd - met 1-2 te winnen op bezoek in Weerselo. De wedstrijdbal werd gesponsord door De Twentse Accountants en Adviseurs.

In de beginfase van de wedstrijd speelden beide ploegen voorzichtig op het zwaar bespeelbare veld. Grote kansen zagen we lange tijd niet. De eerste speldenprik was van DTC: Weusthof wist zijn volley echter niet tussen de palen te krijgen. Meteen daarna wist UD de eerste grote kans van de wedstrijd te creëren. Een middenvelder van de Weerseloërs schoot de bal na een lage voorzet in de richting van het doel, maar DTC-keeper Visschedijk bracht katachtig redding.

UD probeerde naarmate de eerste helft vorderde het initiatief in handen te nemen, maar verder dan een gevaarlijke voorzet - die door Potijk weggewerkt werd - kwamen de bezoekers niet. Beide ploegen gingen met een 0-0 tussenstand aan de thee.

De formatie van trainers Wilco Broekhuis en Cas Bruns kwam na rust het beste uit de startblokken. Wout Groeneveld dacht de 1-0 tegen de touwen te koppen, maar de scheidsrechter zag in aanloop naar het doelpunt een overtreding. Niet veel later bracht de UD-keeper goed redding op een doorgeschoten vrije trap van DTC.

Toen de druk weer wat was gaan liggen, werden de eerste wissels doorgevoerd aan DTC-zijde. Beide ploegen schuwden de duels niet en arbiter Floors had het bij vlagen erg lastig.

Zonder grote kansen vochten beide ploegen zich richting het laatste fluitsignaal. Tot Sam Tebbe een strafschop dacht te verdienen, zo'n tien minuten voor tijd. Na een corner werd hij neergelegd door een UD-speler, maar scheidsrechter Floors zag er niets in. Een opmerkelijke beslissing met grote gevolgen, want uit de tegenstoot was het UD dat de voorsprong pakte. De bal kwam bij een aanvaller, die oog in oog met Visschedijk niet faalde: 0-1.

De beslissing van de scheidsrechter zorgde voor de nodige frustratie bij DTC, dat zeker was dat het een penalty werd onthouden. De spelers lieten het er echter niet bij zitten en al snel stond de 1-1 op het scorebord. Sam Tebbe werd weggestoken, passeerde de keeper en legde de bal af op Huusken, die deze in het lege doel schoof. De grensrechter van UD stak resoluut de vlag omhoog en leek een sterke zaak te hebben, maar scheidsrechter Floors besliste anders en kende het doelpunt toe.

De sfeer werd in de slotfase, mede door een aantal dubieuze beslissingen, wat grimmiger. Na één minuut blessuretijd vond de scheidsrechter het goed geweest. DTC en UD houden daarmee allebei een punt over aan deze topper, waardoor het verschil tussen de ploegen twee punten blijft in het voordeel van de oranje-blauwen. Man of the Match was Jordi Visschedijk, die een aantal keer belangrijk ingreep en daarmee DTC in het zadel hield.

Volgende week zondag gaat DTC op bezoek bij Sportlust Vroomshoop. Aftrap is om 14.00 uur op Sportpark De Bosrand. Tot dan!