Doelpuntloos gelijkspel tussen DTC en UD Weerselo

Altijd op de hoogte zijn van wat er speelt? Laat je toevoegen aan de WhatsApp groep! 06-13290083 voor meer informatie.

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

geplaatst op: 06-09-2020

Opstelling DTC '07: Jamie Brunninkhuis; Mark Hesselink, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld (Kevin Lansink); Wout Groeneveld (Lars Arens), Jelco Nijhuis, Sam Tebbe; Roel Potijk, David Westerhof (Harm Heerink) en Nick Huusken (Wessel Weusthof).

De tweede bekerwedstrijd werd op Sportpark Tilligte gespeeld tegen UD Weerselo dat uitkomt in de vierde klasse. UD speelde haar eerste wedstrijd gelijk, terwijl DTC nipt verloor.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Tebbe veroverde de bal aan de linkerkant van het veld en dribbelde het strafschopgebied in. Zijn schot werd door de doelman tot hoekschop verwerkt. Hieruit was het bijna alsnog raak, maar de kopbal van Wout Groeneveld miste snelheid.

Ook de volgende mogelijkheid was voor DTC. Scholte Lubberink stuurde Tebbe met een lange bal weg in de hoek. Hij zette de bal laag voor en Roel Potijk kon vrij richting het doel schieten. Zijn schot vloog echter net over de kruising. Even later was ook de uitploeg voor het eerste gevaarlijk. Een schot van zo'n twintig meter vloog hard naast het doel.

DTC stond verdedigend wederom uitstekend en gaf weinig tot niets weg tegen de vierdeklasser. Een voorsprong in de eerste helft was niet onverdiend geweest. Ook Huusken kreeg de bal na een sterke actie niet voorbij de doelman. De bal terugleggen was wellicht een betere optie geweest.

Vlak voor rust lag de bal eindelijk in het net, maar Westerhof werd teruggefloten voor buitenspel. Daardoor stond de brilstand ook na 45 minuten nog op het scorebord.

Na de rust waren de kansen een stuk schaarser. De beste kans van de wedstrijd voor UD kwam uit een corner. DTC kreeg de bal niet weg en er ontstond een scrimmage. Een schot van dichtbij werd uiteindelijk gekeerd door Brunninkhuis.

DTC wisselde een aantal spelers en switchte naar een andere formatie. Via Nijhuis was de thuisploeg nog het dichtstbij een overwinning. Tebbe gaf een scherpe voorzet, maar de middenvelder van DTC tikte de bal net naast.

Vlak voor tijd mocht de 16-jarige (!) Wessel Weusthof nog invallen en zo zijn debuut maken. Doelpunten werden niet meer gemaakt en DTC behaalde zo zijn eerste punt. Wederom een uitstekende wedstrijd van de mannen van Wilco Broekhuis die laten zien dat ze niets onderdoen tegen teams uit een hogere klasse. Volgende week wederom een thuiswedstrijd. Op Sportpark Lattrop wordt om 14:00 afgetrapt tegen Markelo.