DTC '07 krijgt lesje in efficiëntie van Markelo

geplaatst op: 15-09-2020

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Harm Heerink (Kevin Lansink), Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld; Mark Hesselink, Lars Arens, Jelco Nijhuis (Roel Potijk); Nick Huusken (Wout Groeneveld), Sam Tebbe (David Westerhof), Ewout Olde Keizer.

De laatste wedstrijd in de bekercampagne van DTC en Markelo was er een om des keizers baard. Borne wist de wedstrijden tegen DTC, UD Weerselo en Markelo winnend af te sluiten en bekert verder. Voor de mannen van trainer Wilco Broekhuis was het duel met Markelo een laatste test voor de competitiestart van zondag tegen RKSV Bornerbroek.

De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor Markelo. De gasten hadden het betere van het spel en zagen een onrustig DTC bij momenten van balbezit. Het lukte Markelo echter niet om de defensie van DTC uit te spelen.

Na ongeveer twintig minuten kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Het veldspel werd beter en dat resulteerde meteen in de eerste kans van de wedstrijd. Tebbe creëerde wat ruimte voor zichzelf aan de rechterkant van het veld met een goede actie en slingerde de bal voor in de richting van Arens. Een Markelo-verdediger wist er zijn been tussen te krijgen en mocht van geluk spreken dat de keeper bij de les was, anders was de bal zo in eigen doel gerold.

Het was het signaal voor DTC om door te drukken. De volgende kans liet niet lang op zich wachten: Tebbe stuurde Huusken met een geweldige pass in de diepte weg. Huusken nam de bal perfect aan, waardoor hij oog in oog met de keeper van Markelo kwam te staan. Hij raakte de bal echter niet goed en zag deze een dikke meter naast het doel vliegen.

Markelo was voetballend de betere ploeg, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen op de helft van DTC. Het was een fout in de DTC-defensie die ervoor zorgde dat Markelo een buitenkansje kreeg op de 0-1. De bal ging op de stip na een domme overtreding aan DTC-zijde. De penaltyspecialist van de gasten wist wel raad met deze kans en zette de 0-1 op het scorebord.

Vier minuten na de theepauze wees scheidsrechter Geerdink wederom naar de stip na een vermeende handsbal van DTC-aanvoerder Scholte Lubberink. Deze pingel was wat discutabeler, maar de arbiter wees resoluut naar de stip. De penaltyschutter van Markelo liet Visschedijk wederom kansloos: 0-2.

Markelo creëerde vrijwel geen uitgespeelde kansen, maar stond door de twee strafschoppen wel op een comfortabele voorsprong. Met nog ongeveer tien minuten te spelen in de tweede helft - waarin het overigens geen spektakel was - besliste de uitploeg de wedstrijd. Het was de eerste écht uitgespeelde kans van de gasten, maar deze leverde wel meteen een doelpunt op. Na knullig balverlies van DTC op de eigen helft tikte een Markelo-aanvaller een voorzet achter Visschedijk voor de 0-3.

Een effectief Markelo dus, dat voetballend wel beter was dan DTC, maar tot grote kansen kwam de vierdeklasser nauwelijks. Het paste dan ook in het beeld van de wedstrijd dat een van richting veranderde vrije trap met nog een paar minuten te spelen  resulteerde in de 0-4. Visschedijk was kansloos.

Er moet gezegd worden dat DTC na de twee behoorlijke kansen in de eerste helft nauwelijks meer voor gevaar kon zorgen op de helft van Markelo in het tweede bedrijf. Toch wist de thuisploeg een eretreffer te produceren. Potijk joeg in de blessuretijd van de wedstrijd nog een keer door op de helft van Markelo. Een verdediger had daar niet op gerekend en zag zijn pass onderschept worden. De bal belandde vervolgens voor de voeten van Westerhof, die de keeper omspeelde en de bal in het lege doel tikte.

Het was meteen het laatste wapenfeit van deze wedstrijd. Een ietwat onnodige nederlaag, Markelo gaf de mannen van Broekhuis een lesje in efficiëntie. Toch valt er na drie bekerwedstrijden voldoende positiefs te benoemen: DTC was geen enkele wedstrijd kansloos.

Aanstaande zondag opent DTC het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen RKSV Bornerbroek. Op Sportcomplex 't Brook wordt er om 14:00 uur afgetrapt.