DTC '07 na zwaar duel met Almelo met drie punten naar huis

geplaatst op: 19-03-2023

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Rutger Hof (Daan Groener), Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Mick Fox; Mark Hesselink, Wout Groeneveld, Jelco Nijhuis; Wessel Weusthof, David Westerhof (Lars Arens), Niels Wessels (Nick Huusken).

Een dag voor de lente haar intrede doet in Nederland, trapten SV Almelo en DTC '07 onder zonnige omstandigheden af op Sportpark Ossenkoppelerhoek. De temperatuur was aangenaam, de winterjas kon thuis gelaten worden. De keeper van Almelo was nog wat te lang van de zon aan het genieten, want na vijf minuten wist Wessel Weusthof al te profiteren van een twijfelachtig optreden van de sluitpost van de thuisploeg. Na goed doorjagen blokte hij de uittrap van de doelman, waarna de bal in het doel verdween: 0-1.

DTC was duidelijk de ploeg die als beste uit de kleedkamer kwam, maar naarmate de eerste helft vorderde kwam Almelo wat beter in de wedstrijd. Een vrije trap werd redelijk eenvoudig gekeerd door Jordi Visschedijk, niet veel later schoot de bal gevaarlijk voor het doel van DTC langs na een goede variant op een vrije trap. De bal vloog, tot opluchting van DTC, naast.

De voorsprong bleef echter niet behouden. Weifelend verdedigen van DTC zorgde ervoor dat Almelo door de defensie kon combineren. Een goede voorzet werd uiteindelijk door Nordin Azhimi in het doel gegleden: 1-1. Het was een tik op de neus voor DTC, dat het daarna even kwijt was. Nog geen minuut na het doelpunt had het eigenlijk 2-1 moeten worden voor Almelo, maar een aanvaller benutte een open schietkans vanaf een meter of elf niet. Zijn inzet vloog hoog over het doel van Visschedijk.

DTC herpakte zich na die kans en liet weinig meer toe op de eigen helft. Kansen aan de andere kant bleven echter ook uit. In de rust werden de spelers toegesproken door trainer Wilco Broekhuis. Dat sorteerde meteen effect: David Westerhof pegelde de bal twee minuten na de start van de tweede helft vanaf een meter of twintig - via de onderkant van de lat - tegen de touwen. Het zorgde voor grote vreugde bij de supporters langs de lijn, die massaal de weg naar Almelo hadden gevonden.

DTC controleerde de wedstrijd na de 1-2. Almelo werd nauwelijks gevaarlijk en kreeg niet veel later nog een keer het deksel op de neus. Weusthof werd in de diepte weggestuurd, omspeelde zijn directe tegenstander en legde de bal vervolgens goed af op Niels Wessels, die goed mee was gelopen. Het was voor hem een koud kunstje om de bal vervolgens in het doel te werken: 1-3.

Vanuit het niets bracht Almelo de spanning terug in de wedstrijd, zo'n tien minuten voor tijd. Waar DTC het slot daarvoor goed op de deur had zitten, profiteerde Azhimi voor de tweede keer van een gaatje in de DTC-verdediging. Vanaf een meter of zestien schoof hij de bal beheerst in de lange hoek: 2-3.

De slotfase was een spannende. Almelo ging wat opportunistischer voetballen, lange tijd zonder écht gevaarlijk te worden. Grensrechter Mark Peters constateerde buitenspel toen een dreigende situatie voor het doel leek te ontstaan. Zijn vlagsignaal werd overgenomen door de uitstekend fluitende Jop Holterman. Diep in de blessuretijd kreeg DTC alsnog bijna de gelijkmaker om de oren, maar Mark Hesselink wist de bal vlak voor de lijn weg te halen na een gevaarlijke hoekschop. Het schot van afstand dat daarop volgde was een makkelijke prooi voor Visschedijk.

Het was meteen ook het laatste gevaar van Almelo. Het laatste fluitsignaal van de arbiter klonk de DTC-spelers als muziek in de oren. Door de overwinning blijft DTC de koploper in de Vierde Klasse A, met hetzelfde puntenaantal als SV De Lutte, dat met 0-1 wist te winnen op bezoek bij LSV. Man of the Match was Wessel Weusthof, die met een doelpunt en een assist een belangrijk aandeel had in de overwinning.

Volgende week staat de volgende kraker op het programma: in Tilligte speelt DTC op Super Sunday (om 14.00 uur) de derby tegen KOSC. De Ootmarsummers strijden ook mee om het kampioenschap, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden. Na het duel is het tijd voor een feestje in de tent, hopelijk na een goed resultaat. We zien alle supporters dan ook graag op Sportpark Tilligte volgende week!