DTC geeft Bentelo geen kans en pakt belangrijke driepunter

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

DTC geeft Bentelo geen kans en pakt belangrijke driepunter

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Rutger Hof, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld (Wout Groeneveld); Nick Huusken (Lars Arens), Mark Hesselink, Jelco Nijhuis; Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe, David Westerhof (Niels Wessels).

In Bentelo stond zondagmiddag de belangrijke wedstrijd tussen Bentelo en DTC '07 op het programma. DTC nam vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen. Dat resulteerde al snel in het eerste schot van de wedstrijd, maar Tebbe produceerde een rollertje. Na een kwartier was er wél een echte kans voor DTC. Huusken dook op voor het doel van Bentelo, omspeelde de keeper, maar zag hoe een verdediger redding bracht op de doellijn.

DTC had in de gaten dat er wat te halen was in een drijfnat Bentelo en pakte halverwege de eerste helft de verdiende voorsprong. Westerhof trok goed naar binnen en probeerde het met een gekruld schot richting de verre hoek. De keeper van Bentelo bracht redding, maar Tebbe was bij de les en kopte de rebound tegen de touwen: 0-1.

Een aantal minuten na de eerste treffer van DTC werd de wedstrijd kort stilgelegd. De hagel kwam met bakken uit de lucht. Ongeveer tien minuten later konden beide ploegen het spel echter weer hervatten.  Bentelo kwam met een wat gewijzigd strijdplan uit de kleedkamer en probeerde met opportunistisch spel wat te forceren. Dat lukte ook, maar Visschedijk bracht goed redding. DTC kreeg voor rust nog mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar liet dat na.

Hierdoor zat de spanning er ook in de tweede helft goed in. DTC kwam echter nauwelijks in de problemen en had de zaakjes verdedigend uitstekend op orde. De uitploeg probeerde de pot achterin dicht te houden en dat lukte zonder moeite. Met wat meer scherpte aan de andere kant van het veld had de 0-2 nog gemaakt kunnen worden door invaller Wessels, maar hij kwam een teenlengte tekort om binnen te tikken.

Aangezien het spel redelijk vaak stillag, werd er flink wat tijd bijgetrokken. Dit leverde echter geen problemen meer op voor DTC, dat daarmee drie hele belangrijke punten bij mag schrijven. Man of the Match was Sam Tebbe, die als enige van DTC tot scoren wist te komen dit weekend. Volgende week speelt DTC niet, op 21 november staat het volgende duel op het programma. TVV komt dan op bezoek in Lattrop.

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9, Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1, Tilligte
Telefoon 0541-221449

Postadres
Ootmarsumsestraat 99, 7634PN  Tilligte