Altijd op de hoogte zijn van wat er speelt? Laat je toevoegen aan de WhatsApp groep! 06-13290083 voor meer informatie.

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

geplaatst op: 14-05-2023

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Rutger Hof (Daan Groener), Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Mick Fox; Mark Hesselink, Wout Groeneveld, Jelco Nijhuis (Lars Arens); Niels Wessels (Nick Huusken), Sam Tebbe, David Westerhof (Wessel Weusthof).

De laatste uitwedstrijd van het seizoen bracht DTC naar vertrouwde grond. Op Sportpark De Samenwerking werden in het verleden al verhitte duels uitgevochten tussen DTC en Manderveen. Dit seizoen dus voor het eerst in de Vierde Klasse. Een belangrijke wedstrijd voor de oranje-blauwen, met het oog op een mogelijk kampioenschap.

De boodschap was dus duidelijk vooraf: er moest gewonnen worden om directe concurrenten UD Weerselo, De Lutte en KOSC voor te blijven. Toch was het begin van DTC niet goed. Manderveen ging er vanaf minuut één hard - maar fair - in. DTC liet zich aftroeven en kwam al snel op een 1-0 achterstand. De bal werd hard, via de binnenkant van de paal, achter keeper Jordi Visschedijk geschoten. Werk aan de winkel.

De tegentreffer leek er wel voor te zorgen dat DTC wakker werd. De kansen om snel gelijk te maken waren er, maar de bal wilde er (in eerste instantie) niet in. David Westerhof raakte na een kwartiertje spelen de lat, drie minuten later deed ook Sam Tebbe dat. Aan de andere kant werd Manderveen nog een keer gevaarlijk in de omschakeling, maar een schot van de aanvaller vloog over het doel.

Zo'n tien minuten voor tijd viel de bevrijdende gelijkmaker voor DTC wél. Na wat discussie over een ingooi - arbiter Lucas gaf deze aan DTC, terwijl men er bij Manderveen van overtuigd was dat deze voor de thuisploeg had moeten zijn - zette Wout Groeneveld de bal voor. Niels Wessels dook op bij de tweede paal en tikte de bal in het doel: 1-1.

Het was voor DTC het signaal om een tandje bij te schakelen. Een minuut later viel de 1-2: Westerhof kreeg de bal, omspeelde de keeper en poeierde snoeihard raak. Daarmee leek het verweer van Manderveen gebroken. In de blessuretijd van de eerste helft deelde DTC de volgende tik uit. Een snelle vrije trap van Pim Scholte Lubberink naar Sam Tebbe verraste de defensie van de thuisploeg. De daaropvolgende voorzet werd tegen de touwen getikt door Jelco Nijhuis: 1-3. Een minuut later kreeg Wessels nog een gouden kans op de vierde treffer, maar hij miste vlak voor het doel.

Na de theepauze gebeurde er lange tijd niet veel. DTC controleerde, Manderveen was niet bij machte om gevaarlijk te worden. Na zo'n zeventig minuten spelen besloot trainer Wilco Broekhuis Nick Huusken te brengen voor Wessels. Dat leek zich een minuut later meteen uit te betalen, want Huusken kwam oog in oog met de keeper van Manderveen. Hij mikte echter naast.

In de slotfase besloot DTC, ook met het oog op het doelsaldo, aan te zetten. Een kwartier voor tijd zorgde Scholte Lubberink er met een vrije trap voor dat de marge naar drie ging. Zijn trap, bedoeld als voorzet, werd door niemand aangeraakt en viel bij de tweede paal binnen. Niet veel later liet een andere invaller zich gelden: Wessel Weusthof werd in de diepte gestuurd en zette goed voor. Hier stond Huusken klaar om de bal binnen te werken en alsnog zijn doelpunt te maken: 1-5.

Alsof het zo moest zijn, werd ook de laatste treffer van de dag gemaakt door een invaller. Lars Arens stond op de goede plek om de bal van dichtbij achter de Manderveen-keeper te schieten. Scheidsrechter Lucas, die een uitstekende wedstrijd floot, vond het een mooi moment om er een punt achter te zetten. Mark Hesselink vocht de nodige duels uit op het middenveld en won het overgrote deel ervan. Hij werd Man of the Match.

Een uitstekende overwinning voor DTC, dat bij een overwinning op La Première volgende week kampioen kan worden in de Vierde Klasse A. Het zou een geweldige bekroning zijn op het eerste seizoen in de Vierde Klasse. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Tilligte. Kom massaal naar de club en schreeuw de mannen naar de overwinning. Tot dan!