DTC in eerste bekerwedstrijd nipt onderuit tegen Borne

geplaatst op: 29-08-2020

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Mark Hesselink, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld; Nick Huusken (Ewout Olde Keizer), Lars Arends (Harm Heerink), Jelco Nijhuis, Roel Potijk (Kevin Lansink); Sam Tebbe en David Westerhof (Wout Groeneveld).

De eerste officiële wedstrijd onder de nieuwe trainer Wilco Broekhuis betrof een bekerwedstrijd. Op vrijdagavond was derdeklasser BVV Borne de tegenstander.

Op het snelle kunstgras waren kansen in de eerste helft schaars. Een schot na een afgeslagen corner werd door Visschedijk tot een nieuwe corner verwerkt. Aan de andere kant schoot Huusken na een goede individuele actie naast.

Plots was Borne toch dichtbij een voorsprong. Een voorzet kon gemakkelijk door Visschedijk gepakt worden, maar Arends wilde de bal terug koppen. Via de paal belandde de bal uiteindelijk in de handen van de keeper.

DTC gaf uitstekend partij tegen de derdeklasser. Het zette druk wanneer het kon en de thuisploeg had moeite om uitgespeelde kansen te creëren. De 0-0 ruststand was een logisch gevolg daarvan.

Na de rust was het spelbeeld niet heel anders. Borne had de bal, maar DTC stond verdedigend sterk. Het werd zelfs gevaarlijk in de counter. Tebbe speelde naar de mee opgekomen Groeneveld, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel.

Borne moest het vooral hebben van standaardsituaties. Een hoekschop werd nog over gekopt, maar een vrije trap even later zorgde voor meer gevaar. De bal ging over de muur in de korte hoek voor de tweede keer op de paal. De rebound werd hard en hoog over geschoten.

Enkele minuten later was het alsnog raak voor de thuisploeg. Een vrije trap net over de middenlijn werd het strafschopgebied in gebracht en bij de tweede paal in de korte hoek binnen gekopt, 1-0.

Kansen op een late gelijkmaker zijn er nauwelijks geweest, maar DTC mag zeker tevreden zijn met het vertoonde spel. Het maakte het de derdeklasser zeer lastig en heeft vrijwel niets weggeven. Een gelijkspel was niet onverdiend geweest. De volgende bekerwedstrijd is een thuiswedstrijd. In Tilligte komt UD Weerselo op bezoek. De aftrap is om 14:00.