DTC in eerste helft gemakkelijk langs Manderveen

geplaatst op: 19-12-2019

Opstelling DTC: '07: Jordi Visschedijk, Harm Heerink (Jaap Borgerink), Mark Hesselink, Wout Groeneveld (Jelle ten Dam), Rik Groeneveld; Ruben Arends, Jelco Nijhuis, Lars Arens (Nick Huusken); Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe, Roel Potijk.

Op woensdagavond stond de wedstrijd tussen DTC en Manderveen op het programma. De wedstrijd zou oorspronkelijk op 8 december plaatsvinden, maar werd toen afgelast. De wedstrijd werd vervolgens weer ingepland, maar na onderling overleg tussen de clubs weer verplaatst.

DTC kwam goed uit de startblokken. Olde Keizer gooide slim de bal snel in en maakte vervolgens een actie over de linkerkant. Hij legde de bal terug op Arens die zijn inzet gekeerd zag worden door de keeper. Door het veld was het niet gemakkelijk om te voetballen. Veel spelers gleden uit en hadden moeite om op twee benen te blijven staan.

Ook de volgende mogelijkheid was voor DTC. Tebbe kon na voordeel doorlopen over links en zette de bal laag voor richting de tweede paal. Onderweg werd de bal nog aangeraakt waardoor Olde Keizer de bal net mistte. Vijf minuten later was het wel raak. Tebbe verlegde het spel van links naar rechts waar Olde Keizer vrij stond. Hij zette de bal laag voor naar Tebbe die was doorgelopen en hij tikte makkelijk binnen, 1-0.

DTC had de smaak te pakken en ging direct op jacht naar een grotere voorsprong. Daar kreeg het al snel een uitgelezen mogelijkheid voor, nadat Tebbe in het strafschopgebied onderuit werd geschopt. Olde Keizer mocht aanleggen en faalde niet vanaf elf meter, 2-0.

Manderveen hielp niet kort daarna DTC nog een handje mee. Rik Groeneveld snelde aan de linkerkant iedereen voorbij en haalde de achterlijn. Hij zette de bal voor het doel waar Olde Keizer wachtte om de bal in te schieten. Een verdediger van Manderveen probeerde de bal weg te werken, maar deze belandde ongelukkig in eigen doel, 3-0.

DTC was echter nog niet tevreden met de ruime voorsprong en wist voor de rust nog eens tweemaal te scoren. Olde Keizer kreeg na een slecht genomen hoekschop de bal zo weer terug in de voeten van een verdediger. Dit keer was de voorzet wel op maat en Nijhuis kopte de bal fraai raak in de verre hoek. Vlak voor rust was het wederom Olde Keizer die een vrije trap perfect voor het doel bracht. Tebbe stond op de juiste plek en kopte ook binnen.

Na de rust deed DTC het een stuk rustiger aan. Het was tevreden met de ruime voorsprong, maar had ook door de wisselingen achterin meer moeite om kansen te creëren. Een foute inspeelpass van Hesselink belandde bij een aanvaller van Manderveen in de voeten. Zijn schot ging over doelman Visschedijk en stuitte onderkant lat binnen waardoor ook Manderveen op het scorebord kwam te staan.

DTC speelde een uitstekende eerste helft en had in de rust de buit al binnen. De tweede helft werd plichtmatig uitgespeeld, zonder echt grote kansen te creëren. Man of the match was Ewout Olde Keizer, die maar liefst drie doelpunten voorbereidde en zelf ook nog een strafschop raak schoot. Dit was de laatste wedstrijd van DTC voor de winterstop. De volgende wedstrijd staat op 26 januari op het programma. In Lattrop komt Langeveen op bezoek.