DTC in laatste bekerwedstrijd niet voorbij Haarlo

geplaatst op: 16-09-2019

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Jelle ten Dam (Harm Heerink), Wout Groeneveld, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk; Mark Hesselink, Jelco Nijhuis, Lars Arens; Nick Huusken (Ruben Arends), Ewout Olde Keizer, Rutger Hof

DTC speelde zijn laatste bekerwedstrijd tegen Haarlo dat net als DTC zijn eerste twee bekerwedstrijden had verloren.

Beide teams lieten zich in de beginfase direct zien. Haarlo kwam direct door de verdediging van DTC, maar Groeneveld wist met een sliding nog net een schot op doel te voorkomen. Aan de andere kant kopte Nijhuis een bal bovenop de lat. Even later kreeg DTC na een terugspeelbal en indirecte vrijetrap op de rand van de vijfmeter. Scholte Lubberink schoot de bal hard in het zijnet.

Daarna was het weer de beurt aan Haarlo. Een lange bal kwam na een misverstand bij DTC terecht bij de spits. Hij schoot de bal via Visschedijk net voor het doel langs. Even later kon een strakke voorzet hard worden ingekopt, maar Visschedijk hield de bal wederom tegen en maakte er een hoekschop van.

DTC had moeite om de voetballende oplossing te vinden tegen het bij vlagen hard spelende Haarlo. Een lange bal van achteruit kon door Olde Keizer fraai op de borst worden aangenomen. Zijn schot vloog net voorlangs. Tien minuten voor rust was DTC wederom dicht bij de openingstreffer. Een vrije trap van Scholte Lubberink werd door de doelman echter fraai uit de kruising gehaald. Zo gingen de teams dus met een 0-0 tussenstand aan de thee.

De goals vielen in het eerste kwartier na rust. Een foute pass van ten Dam werd door de linksbuiten van Haarlo onderschept. Zijn voorzet kon door de spits vrij worden binnen getikt, waardoor de thuisploeg op 1-0 kwam. Lang genieten van de voorsprong kon Haarlo echter niet. Een kleine tien minuten later kreeg DTC een inworp ver op de helft van Haarlo. Potijk gooide de bal naar Arens, die op de hoogte van de penaltystip de bal aannam en uit de draai raak schoot, 1-1.

In het restant van de wedstrijd was DTC de bovenliggende partij. Het enige gevaar van Haarlo ontstond na een communicatiefout bij DTC. Een mislukte voorzet belandde plots bovenop de lat.

Aan de andere kant wist DTC nog een aantal mogelijkheden te creëren. Het kwam eerst gevaarlijk door via rechts. Een voorzet van Olde Keizer werd door Hof ruim over het doel getikt. Even later werd een ingooi van Haarlo door Nijhuis onderschept. Hij legt de bal breed op Olde Keizer, maar zijn schot ging net voorlangs.

In de allerlaatste minuut had DTC nog een mogelijkheid om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een vrije trap vanaf de zijkant werd bij de tweede paal door Nijhuis net over het doel gekopt. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Aanstaande zondag staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. DTC trapt om 14:00 af tegen Bentelo. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Lattrop.