DTC knokt zich tegen Reutum naar volgende driepunter

geplaatst op: 17-03-2024

Opstelling DTC'07: Tristan Bergman; Mick Fox (Daan Groener), Wout Potijk, Pim Scholte Lubberink (Lars Arens), Rik Groeneveld; Jelco Nijhuis (Roel Potijk), Wout Groeneveld, Mark Hesselink, Niels Wessels (Wessel Weusthof); Sam Tebbe en Nick Huusken (Rutger Hof).

TILLIGTE - Op een volgepakt sportpark Tilligte stond een mooi affiche tussen DTC'07 en Reutum op het programma. DTC hoopte de overwinning van vorige week een goed vervolg te geven. Reutum verloor de laatste drie wedstrijd en is ook wel weer toe aan een driepunter. De wedstrijd eerder dit seizoen werd nipt gewonnen door Reutum.

De openingsfase was voor DTC. Het werd gevaarlijk uit een reeks standaardsituaties. Pim Scholte Lubberink was met een kopbal dichtbij, maar de doelman tikte de bal net over. Even later schoot Wout Potijk een vrije trap tegen de lat aan.

De teams waren daarna aan elkaar gewaagd. Combinatievoetbal was moeilijk op het veld en dus kwam het meeste gevaar uit hoekschoppen, inworpen en vrije trappen. Reutum ging in de duels slim op zoek naar dergelijke standaardsituaties om vanuit daar gevaarlijk te worden. Het kreeg een aantal vrije trappen in kansrijke posities, maar telkens ging de bal over. Aan de andere kant kreeg Sam Tebbe nog een mogelijkheid na een voorzet van Mark Hesselink, maar de kopbal was niet gemakkelijk en ging ruim over. Verder waren er weinig kansen in de eerste helft en dus was de 0-0 ruststand logisch.

In de tweede helft zagen we eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft. De bezoekers kregen wederom een  vrije trap op de rand van de zestien en nadat de aanvoerder in de eerste helft al een paar keer mocht oefenen, trof hij nu snoeihard de onderkant van de lat. De rebound werd binnengekopt, maar de speler stond buitenspel en dus ging het doelpunt niet door.

Het bleef een spannende en interessante wedstrijd, ondanks dat er weinig kansen waren. Het was geen harde wedstrijd, maar toch deelde de scheidsrechter aan beide kanten wat gele kaarten uit. De ploeg die als eerst een doelpunt ging maken ging de wedstrijd waarschijnlijk winnen, maar de tijd tikte steeds verder weg. De negentig minuten stonden al op het scorebord toen er toch nog een doelpunt viel. Wessel Weusthof kreeg de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten en tikte de bal breed op Rutger Hof. Die twijfelde geen moment en pegelde de bal hard tegen de touwen, 1-0.

Enkele minuten blessuretijd werden daarna nog gespeeld, maar DTC hield stand en boekte de tweede overwinning op rij. In een wedstrijd met weinig kansen had DTC uiteindelijk de langste adem en pakte het drie heerlijke punten. Verdediger Rik Groeneveld speelde een sterke wedstrijd, maar invaller Rutger Hof was uiteindelijk de gevierde man en werd 'Man of the Match'. Volgende week speelt DTC een uitwedstrijd tegen SV Delden. De aftrap op Sportpark de Mors is om 14:30 (!).

Wedstrijdbalsponsor: Civra