DTC komt in tweede helft tekort tegen de Lutte

Altijd op de hoogte zijn van wat er speelt? Laat je toevoegen aan de WhatsApp groep! 06-13290083 voor meer informatie.

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

geplaatst op: 08-09-2019

Opstelling DTC '07 : Jordi Visschedijk; Harm Heerink, Pim Scholte Lubberink, Wout Groeneveld (Rutger Hof), Wout Potijk; Ruben Arends (Lars Arens), Jelco Nijhuis, Mark Hesselink; Nick Huusken (Roel Potijk), Sam Tebbe, Ewout Olde Keizer

DTC speelde na de nederlaag vorige week tegen KOSC de tweede bekerwedstrijd tegen de Lutte.

Beide ploegen begonnen rustig aan de wedstrijd. De bal werd achterin rondgespeeld en de ploegen hadden moeite om een opening te vinden. Het gevaar kwam voornamelijk via standaardsituaties. Twee corners van DTC resulteerden nog niet in een doelpoging, maar een vrije trap kon bij de tweede paal door Groeneveld richting het doel worden geschoten. De bal belandde echter recht in de handen van de keeper.

Even later deed ook de Lutte van zich spreken. Een snel genomen corner kon bij de tweede paal vrij worden ingekopt, maar de bal belandde in het zijnet. Daarna wist de Lutte ook de eerste kans uit open spel te creëren. Het schot vanaf links kon echter eenvoudig door Visschedijk gekeerd worden, waardoor de ploegen met een 0-0 stand de rust in gingen.

DTC kwam net als vorige week slecht uit de kleedkamer. Een foute inspeelpass werd door een speler van de Lutte nog nipt voorlangs geschoten. Even later ging het echter weer mis in de opbouw. Een speler van de Lutte ontnam Arends de bal en de spits schoot hard raak in de korte hoek.

Na het doelpunt nam de thuisploeg het initiatief. Na een aanval door het midden ging een speler van de Lutte naar de grond en schreeuwden de spelers van de Lutte om een penalty. Scheidsrechter oude Wolcherink vond het echter niets en gebaarde om verder te spelen. Een afstandsschot ging even later rakelings naast en de daaropvolgende corner leverde geen gevaar op.

Toch was het de Lutte dat het volgende doelpunt maakte. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht en kon vrij worden ingekopt. Doelman Visschedijk was kansloos. Even later werd het zelfs 3-0. De bal belandde achterin het strafschopgebied en werd diagonaal over de grond in de verre hoek geschoten. Zo incasseerde DTC binnen twintig minuten drie doelpunten.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd was het de Lutte dat veelal de bal had. DTC trok zich terug op eigen helft en wist geen grote kansen meer te creëren. De Lutte leek tevreden met de stand die op het scorebord stond en wist ook geen grote kansen meer te creëren.

DTC kon een prima eerste helft geen gevolg geven. De Lutte was effectief in de tweede helft en bezorgde DTC zijn tweede nederlaag op rij. Aankomende zaterdag (!) speelt DTC een uitwedstrijd tegen Haarlo. De laatste bekerwedstrijd begint om 17:00 uur.