DTC koploper na winst in topper tegen Manderveen

geplaatst op: 24-04-2022

Opstelling DTC: Jordi Visschedijk; Rutger Hof, Wout Groeneveld, Wout Potijk, Mick Fox; Mark Hesselink, Lars Arens, Jelco Nijhuis; Nick Huusken (Ewout Olde Keizer), Sam Tebbe, David Westerhof (Niels Wessels).

In Lattrop stond een prachtig affiche tussen koploper Manderveen en nummer twee DTC op het programma. Op Super Sunday (alle seniorenteams van DTC speelden een thuiswedstrijd) konden beide teams rekenen op veel support langs de kant. Het zonnetje dat zich af en toe liet zien, maakte de voetbalzondag compleet.

DTC kreeg al na twee minuten de eerste mogelijkheid op een doelpunt. Arens kreeg de bal van Westerhof en schoot met links richting het doel, maar hij zag zijn inzet gered worden door de doelman van de bezoekers. Na ruim tien minuten werd ook Manderveen voor het eerst gevaarlijk. Een schot zorgde bij een deel van het publiek voor reden tot juichen, maar de bal vloog in het zijnet.

Direct daarna kwam DTC op voorsprong dankzij Westerhof. Nijhuis stuurde met een lange bal Huusken de diepte in. Hij frommelde zich lang een tweetal verdedigers en legde de bal breed op Westerhof. Die nam zijn tijd en schoof de bal beheerst laag in de verre hoek langs de keeper, 1-0. Op dat moment een terechte voorsprong voor DTC dat in de openingsfase een licht veldoverwicht had.

Ook na de openingstreffer bleef DTC controle over de wedstrijd houden en kreeg het mogelijkheden om de score te verdubbelen. Westerhof snelde op de linkerflank zijn directe tegenstander voorbij en gaf een strakke voorzet richting Tebbe. Die kreeg nog net zijn grote teen tegen de bal, maar de doelman kreeg de bal van dichtbij tegen zich aan geschoten.

Manderveen kwam naarmate de rust naderde beter in de wedstrijd en werd in korte tijd twee keer gevaarlijk. Een eerste inzet richting het doel mistte kracht en kon gemakkelijk door Visschedijk worden gepakt. Vlak daarna eindigde een schot van een aanvaller een metertje naast het doel. De laatste kans voor rust was echter weer voor de thuisploeg. Uit een hoekschop volleerde Nijhuis knap richting het doel, maar de keeper van Manderveen bracht uitstekend redding. Ruststand 1-0.

DTC begon ook sterk aan de tweede helft in de jacht om de voorsprong te verdubbelen. Na een lange uittrap van Visschedijk wist Nijhuis de bal te controleren en Tebbe weg te steken. Hij kapte terug en schoot raak in de korte hoek, 2-0. DTC bleef de gevaarlijkste ploeg en Groeneveld was dicht bij de 3-0. Zijn inzet belandde op het dak van het doel.

In het vervolg ging Manderveen opzoek naar de aansluitingstreffer, maar DTC bleef gevaarlijk. De mee opgekomen Fox ontweek eerst een tackle om vervolgens met links naast te schieten. Vlak daarna werd Nijhuis op weg naar het doel bewust naar de grond gewerkt, wat de verdediger van Manderveen moest bekopen met een gele kaart. De vrije trap werd door Tebbe over schoten. Een gevaarlijke voorzet van de bezoekers werd door Nijhuis, ietwat gelukkig, over het eigen doel geschoten.

Een kwartier voor tijd begon Manderveen aan een slotoffensief, maar DTC bleef redelijk eenvoudig overeind. Doelman Visschedijk moest één keer ingrijpen en dat deed met verve. In de slotfase was de 3-0 dichterbij dan de 2-1. Vooral Nijhuis kreeg een opgelegde kans aangeboden van invaller Wessels, maar hij schoot de bal van dichtbij over.

Al met al een terechte overwinning van DTC dat over Manderveen heen gaat en zich met nog vijf wedstrijden te gaan koploper mag noemen. Wout Groeneveld verving de geblesseerde aanvoerder Pim Scholte Lubberink achterin en deed dat naar behoren. Hij werd 'Man of the Match'. Volgende week zondag staat er geen wedstrijd op het programma voor DTC. Op 8 mei gaat DTC op bezoek bij TVV in Enschede. De aftrap is om 14:00.