Altijd op de hoogte zijn van wat er speelt? Laat je toevoegen aan de WhatsApp groep! 06-13290083 voor meer informatie.

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

geplaatst op: 01-09-2019

Opstelling DTC ‘07: Jordi Visschedijk; Rutger Hof, Wout Groeneveld (Harm Heerink), Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk; Mark Hesselink, Jelco Nijhuis, Roel Potijk (Lars Arens / Ruben Arends); Nick Huusken, Sam Tebbe, Ewout Olde Keizer

DTC speelde zijn eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen in het bekertoernooi tegen vierdeklasser KOSC in Tilligte.

De thuisploeg begon slordig aan de wedstrijd. Een fout in de opbouw leverde direct een mogelijkheid op voor KOSC, maar de bal werd van dichtbij over het doel van keeper Visschedijk geschoten. Een paar minuten later was KOSC wederom gevaarlijk. Een corner werd via de grond richting het doel gekopt, maar belandde recht in de handen van Visschedijk. Even later was er nog een corner voor KOSC, die in eerste instantie goed werd gekeerd door de keeper. Hij was in de rebound echter kansloos waardoor de 0-1 op het scorebord kwam.

Even later was ook DTC voor het eerst gevaarlijk. Een vrije trap tegen de zijlijn viel bij de tweede paal op het hoofd van Nijhuis, die de bal echter recht op de keeper kopte. Een kleine tien minuten later werd het 0-2. De bal kwam via een aanval over rechts voor het doel. DTC kreeg de bal niet weg en deze viel uiteindelijk voor de voeten van een speler van KOSC, die gemakkelijk afrondde.

DTC had moeite met de opbouw en wist de middenvelders moeilijk te bereiken. Het probeerde het met een lange bal die door Olde Keizer werd doorgekopt richting Tebbe. Die gaf de bal terug aan de meegelopen Olde Keizer, maar hij schoot vervolgens ongevaarlijk over.

Vlak voor rust kwam DTC ook nog eens op een 0-3 achterstand. De spits van KOSC werd in het strafschopgebied ingespeeld. Hij hield de bal vast, schudde een verdediger van zich af en schoot de bal uit de draai richting het doel. Deze werd nog aangeraakt en hobbelde vervolgens langzaam binnen. DTC had nog de mogelijkheid om iets terug te doen, maar Nijhuis kon een voorzet vanaf rechts geen richting geven en schoot recht op de keeper van KOSC.

DTC kwam niet goed uit de kleedkamer. De bal werd slecht gekaatst en een speler van KOSC kon alleen richting het doel van Visschedijk. Hij schoot echter nipt voorlangs. Een minuut later was het alsnog raak voor KOSC: een voorzet vanaf links werd bij de tweede paal ingeschoten. Twijfelachtig was of de bal over de lijn was, ook omdat de scheidsrechter een gebaar maakte dat leek op buitenspel. Hij wees uiteindelijk toch naar de middenstip waardoor DTC op een 0-4 achterstand kwam.

In het restant van de wedstrijd was het KOSC dat veelal de bal had, maar het wist geen grote kansen te creëren. DTC speelde te slordig om tot een goede uitgespeelde mogelijkheid te komen. Toch was daar plots een grote kans voor DTC. Huusken kon vanaf het middenveld doorlopen naar de goal en was met zijn snelheid niet meer in te halen. Zijn schot belandde echter in de verre hoek tegen de paal.

Vlak voor tijd had DTC nog een aantal mogelijkheden om een eretreffer te maken, maar het was te slordig om tot een goede schietkans te komen.

KOSC was duidelijk een maatje te groot voor DTC dat eigenlijk geen moment in de wedstrijd zat. Volgende week een nieuwe kans, als er om 13:00 uur wordt afgetrapt in en tegen De Lutte.