DTC sluit eerste seizoenshelft goed af met winst tegen Manderveen

geplaatst op: 11-12-2022

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Daan Groener, Wout Groeneveld, Wout Potijk, Rik Groeneveld; Mark Hesselink, Jelco Nijhuis, Lars Arens (Rutger Hof); Niels Wessels (Nick Huusken), Sam Tebbe en David Westerhof (Wessel Weusthof).

LATTROP - In alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop speelde DTC een thuiswedstrijd tegen Manderveen. Vorig jaar waren beide teams nog actief in de vijfde klasse en stond er in de onderlinge confrontaties veel op het spel. Manderveen staat in de competitie een na laatste, maar haalde zeven van de acht punten uit de laatste vier duels. Ondanks de kou hadden vele supporters hun weg weer gevonden naar Sportpark Lattrop.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Op een niet al te best veld was voetballen ook niet gemakkelijk. Manderveen koos ervoor om terug in zakken en DTC het spel te laten maken. In de omschakeling probeerden de bezoekers dan gevaarlijk te worden. Na ruim twintig minuten het eerst wapenfeit van de wedstrijd. Niels Wessels werd vrij gespeeld aan de linkerkant, maar zijn schot met rechts mistte kracht.

Niet lang daarna kreeg David Westerhof een grote kans om de score te openen. Een lage voorzet ging aan iedereen voorbij en bij de tweede paal stond Westerhof helemaal vrij. Hij kreeg de bal van dichtbij echter niet tussen de palen. De gasten hebben in de eerste helft nauwelijks voor gevaar kunnen zorgen. Kevin Huzink was nog het meest dichtbij, maar zijn schot met links ging ruim naast. Ruststand 0-0.

DTC begon goed aan de tweede helft. Niels Wessels was direct dichtbij, nadat hij een afvallende bal richting het doel schoot en deze net naast zag gaan. Daarna al vroeg in de tweede helft een dubbele wissel bij DTC. Westerhof leek geblesseerd en maakte samen met Wessels plaats voor Nick Huusken en Wessel Weusthof. Het tweede bedrijf leek verder veel op het eerste. DTC had veel de bal en zocht naar een gaatje. De duels op het veld werden ook steeds feller.

Na 70 minuten spelen wist Sam Tebbe de ban te breken. Na een snelle aanval over de rechterflank wist Daan Groener de spits te bereiken. Tebbe speelde zich knap vrij en schoot hard raak in de linkerbenedenhoek, 1-0. DTC probeerde daarna direct de marge uit te breiden. Nijhuis was dichtbij met een schot, maar de doelman van Manderveen bracht moeizaam redding.

In de slotfase, die ver doorging in de blessuretijd, zocht Manderveen tevergeefs nog naar de gelijkmaker. De lange ballen vooruit hadden veelal geen zin en DTC speelde de wedstrijd professioneel uit. Sam Tebbe was met zijn doelpunt matchwinner en eveneens 'Man of the Match. Halverwege de competitie heeft DTC al 25 punten verzameld en staat het op doelsaldo bovenaan in de vierde klasse A. De komende weken kan het genieten van de winterstop en op 5 februari volgende jaar gaat de competitie weer verder. Er staat dan direct een kraker tegen nummer 3 UD Weerselo op het programma. De aftrap op Sportpark Tilligte is om 14:00.