DTC sluit het seizoen af met een nederlaag tegen Heeten

Altijd op de hoogte zijn van wat er speelt? Laat je toevoegen aan de WhatsApp groep! 06-13290083 voor meer informatie.

 

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

DTC sluit het seizoen af met een nederlaag tegen Heeten

geplaatst op: 26-05-2024

Opstelling DTC '07: Tristan Bergman (Jordi Visschedijk); Daan Groener, Wout Potijk (Rik Groeneveld), Pim Scholte Lubberink, Mick Fox; Wout Groeneveld, Lars Arens, Roel Potijk; Nick Huusken (Rutger Hof), Wessel Weusthof (Niels Wessels) en David Westerhof (Jelco Nijhuis)

HEETEN - In de laatste competitiewedstrijd van DTC stond nog een uitwedstrijd tegen Heeten op het programma. Beide teams zijn al gedegradeerd waardoor er op papier niets meer op het spel stond, al kon DTC bij een overwinning nog wel over Heeten heen op de ranglijst.

DTC moest het doen zonder de geblesseerde Sam Tebbe en de geschorste Mark Hesselink en zag al redelijk vroeg in de wedstrijd ook Wessel Weusthof uitvallen met een blessure. In aanvallend opzicht had DTC dan ook moeite om tot kansen te komen. Ook de thuisploeg creëerde vrij weinig. In de 35e minuut kwam Heeten toch op voorsprong nadat de bal gelukkig viel voor een aanvaller van de thuisploeg. Die schoof de bal vervolgens door de benen van Tristan Bergman heen, 1-0.

Beide teams meldden zich voor de rust nog een keer gevaarlijk voor het doel. Heeten deed dat via een vrije trap op de rand van de zestien, maar het schot trof geen doel. DTC deed het via een hoekschop die op het hoofd van Wout Groeneveld belandde. De doelman van Heeten bracht echter redding.

In de rust wisselde trainer Paul Ottenhof twee keer. Rutger Hof verving Nick Huusken en Jordi Visschedijk keerde na een blessure voor een helft terug onder de lat. Heeten bleef in de tweede helft de bovenliggende partij en DTC bleef onmachtig in aanvallend opzicht. Wel was Niels Wessels met een schot met rechts akelig dichtbij een doelpunt. Vlak daarna scoorde Heeten wel uit een counter. Een overtal situatie werd vakkundig uitgespeeld, 2-0.

De thuisploeg kreeg nog diverse mogelijkheden om de 3-0 te maken, maar dit wist Visschedijk keer op keer te voorkomen. Hij bracht goed redding toen een aanvaller alleen op hem af kwam en even later zat hij ook goed bij een hard schot van dichtbij. DTC kon niet echt een vuist maken vandaag tegen Heeten en ging dan ook terecht met 2-0 onderuit.

In de slotfase mocht Jelco Nijhuis nog binnen de lijnen komen. Hij speelde zijn laatste wedstrijd in het eerste elftal van DTC nadat hij jarenlang een vaste waarde is geweest. Ook grensrechter Mark Peters kreeg nog een publiekswissel en was voor het laatst actief als grensrechter. Tenslotte was het ook voor Harry Kamphuis zijn laatste wedstrijd, na jarenlang onderdeel te zijn geweest van de technische staf.

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9, Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1, Tilligte
Telefoon 0541-221449

Postadres
Cobbingstraat 13, 7631JB, Ootmarsum