DTC sluit seizoen in stijl af tegen Mariënheem

geplaatst op: 06-06-2022

Opstelling DTC: Jordi Visschedijk; Daan Groener (Mick Fox), Pim Scholte Lubberink (David Westerhof), Wout Potijk, Roel Potijk (Rutger Hof); Mark Hesselink, Wout Groeneveld (Jurriën Arends), Lars Arens; Nick Huusken (Wessel Weusthof), Sam Tebbe, Niels Wessels.

Na een historische week waarin DTC voor het eerst kampioen werd en promotie naar de 4e klasse afdwong, stond er op tweede pinksterdag nog één competitiewedstrijd op het programma. Een uitwedstrijd naar hekkensluiter Mariënheem. Beide teams konden niet meer stijgen of dalen op de ranglijst en speelden derhalve om des keizers baard. Ondanks de lange rit hadden vele supporters van DTC de weg naar Sportpark 't Aspel gevonden.

Voorafgaand aan de wedstrijd een mooi gebaar van Mariënheem, dat een erehaag vormde voor de kampioen. DTC begon gretig aan de wedstrijd. In de eerste 10 minuten waren er kansen voor Huusken, Tebbe en nog eens Huusken, maar de aanvallers hadden hun vizier nog niet op scherp. Arens wist daarentegen wel raad met zijn eerste kans en opende de score op aangeven van Tebbe, 0-1.

Na twintig minuten voetballen werd het 0-2. Dit keer was het Tebbe zelf die scoorde. Na een mooie pass van Huusken, faalde de topscorer van DTC oog in oog met de keeper van Mariënheem niet. Tebbe haalde direct de bal uit het net, op de jacht naar het volgende doelpunt. In het restant van de eerste helft werden de kansen voor DTC schaarser. Wel schoot Groeneveld na klaarleggen van Huusken net over en wist Tebbe na een snelle vrije trap van Hesselink de paal te raken. Ruststand 0-2.

Als DTC net als in de 'thuiswedstrijd' (De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgras van KOSC) de dubbele cijfers wou halen, moest het in de tweede helft nog aardig aan de bak. Aan motivatie was echter geen gebrek en de ploeg ging in de tweede helft vrolijk door met aanvallen. Dat resulteerde al snel in de 0-3. Een vrijwel identiek doelpunt als de openingstreffer. Tebbe gaf voor en Arens schoot binnen.

Na een klein uur voetballen kwam Wessel Weusthof in de ploeg voor Nick Huusken en hij had het direct op zijn heupen. Hij zorgde al snel voor de 0-4 toen hij de bal bij de tweede paal met enig fortuin binnenwerke na een puike voorzet van Wessels. Amper een minuut later was het weer raak voor de jonge aanvaller. Met een prachtige volley met links maakte hij het mooiste doelpunt van de middag, 0-5.

Daarna was het de beurt aan Tebbe. De spits, die de eerste wedstrijd tegen Mariënheem aan zich voorbij moest laten gaan, maakte de hele middag al een getergde indruk. Hij versierde eerst zelf een penalty en wist wel raad met dat buitenkansje, 0-6. Vlak daarna was het in korte tijd twee keer raak voor Tebbe, 0-7 en 0-8.

De 0-10 kwam in zicht en ook invaller Westerhof kwam op het scorebord te staan. Na een mooie pass van Arends stelde Tebbe hem in staat om te scoren, 0-9. Het slotakkoord was vervolgens weer voor Tebbe. Op aangeven van Hof kopte hij tegendraads zijn vijfde van de middag binnen en bracht hij de eindstand net als in de eerste wedstrijd op 0-10.

DTC sloot het seizoen op deze manier in stijl af. Met vijf doelpunten en vier assists was Tebbe de grote man. Hij werd dan ook 'Man of the Match'. Al met al een prachtig seizoen voor DTC dat uiteindelijk met een voorsprong van 9 punten kampioen is geworden. Het kreeg in twintig wedstrijden slechts twaalf tegendoelpunten en was vooral in 2e periode niet te stoppen. Alle wedstrijden werden in die periode gewonnen. De ploeg van trainer Wilco Broekhuis mag volgend jaar laten zien wat het waard is in de vierde klasse.