DTC troeft KOSC af in derby en pakt verdiende overwinning

geplaatst op: 26-03-2023

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Rutger Hof (Daan Groener), Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Mick Fox; Wout Groeneveld, Mark Hesselink, Jelco Nijhuis (Lars Arens), Niels Wessels (Nick Huusken); David Westerhof (Wessel Weusthof) en Sam Tebbe.

Zondag 26 maart stond als Super Sunday in de agenda. Door de vele regenval van de afgelopen dagen waren de wedstrijden in de ochtend op Sportpark Tilligte afgelast. De derby tussen DTC '07 en KOSC kon gelukkig wel doorgaan en vele mensen hadden hun weg naar het voetbalveld gevonden. KOSC staat op de vierde plaats en heeft eigenlijk een overwinning nodig om serieus mee te gaan doen om de prijzen. De wedstrijd in Ootmarsum eerder dit seizoen eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Nadat de spelers het veld betraden met het nodige vuurwerk op een bomvol Sportpark Tilligte, werd het al snel duidelijk dat deze editie niet zonder doelpunten zou aflopen. Binnen vijf minuten had Westerhof zijn doelpunt alweer te pakken. Hij legde aan van grote afstand en de bal verdween schitterend in de verre hoek, 1-0. Heel erg lang genieten van de voorsprong kon DTC niet. Amper twee minuten later kopte Stijn Brunninkhuis een voorzet die lang onderweg was bij de tweede paal via de grond binnen, 1-1.

KOSC was daarna de iets betere partij en het werd vooral gevaarlijk via hoekschoppen en vrije trappen van Jorrit Weierink. Brunninkhuis was na twintig minuten dichtbij een doelpunt, maar hij zag de bal via doelman Jordi Visschedijk tegen de onderkant van de lat gaan. Kort daarna viel het doelpunt juist aan de andere kant en wederom was Westerhof de gevierde man. Na een schitterende aanname bedacht hij zich geen moment en besloot van grote afstand uit te halen. De bal had veel effect en draaide schitterend de bovenhoek in, 2-1.

Daarna lag het overwicht weer bij KOSC en het raakte ook wederom de lat. Dit keer ietwat gelukkig via een mislukte voorzet. Ook doelman Visschedijk zat er nog met een handje aan. Het was een echte derby met een paar felle duels. Scheidsrechter Westemeijer floot een uitstekende wedstrijd en had alles onder controle. Het slotakkoord van de eerste helft was weer voor DTC. Na een uitstekende combinatie tussen Westerhof en Niels Wessels, bereikte een voorzet van Wessels echter geen medespeler. Ruststand 2-1.

In de tweede helft was DTC de bovenliggende partij. Het eerste gevaar kwam nog wel van de bezoekers uit Ootmarsum (een kopbal uit een hoekschop kon gemakkelijk door Visschedijk gevangen worden), maar daarna was DTC op alle vlakken beter. Dat resulteerde ook al vrij snel in een derde doelpunt. Pim Scholte Lubberink bracht de bal middels een vrije trap voor het doel en Wout Groeneveld kwam het hoogst en kopte de bal richting het doel. Via de onderkant van de lat en de doelman van KOSC viel de bal het doel in, 3-1.

Na ruim een uur dachten de bezoekers een doelpunt gemaakt te hebben, maar de kopbal uit wederom een hoekschop kon nog net voor de lijn worden weggehaald. De volgende mogelijkheid aan de andere kant voor DTC was een stuk groter. Wessels had de bal voor zijn mindere rechterbeen liggen en zijn inzet werd gekeerd door de keeper van KOSC. Uit de hoekschop die volgde verdiende Sam Tebbe een strafschop. Een meeverdedigende aanvaller was te laat nadat Tebbe de bal aannam en scheidsrechter Westemeijer wees resoluut naar de stip. Tebbe ging zelf achter de bal staan en faalde niet, 4-1.

In het restant van de wedstrijd maakte de bezoekers geen aanspraak meer op een doelpunt en ook DTC vond het wel best. DTC was vooral in de tweede helft op alle fronten beter dan KOSC en komt dan ook als verdiende winnaar uit deze derby. David Westerhof had het op zijn heupen en maakte twee schitterende doelpunten. Hij werd 'Man of the Match'. Volgende week speelt DTC weer een uitwedstrijd. Op sportpark 't Wooldrik speelt het tegen Borne. De aftrap is om 14:00.