DTC verliest ook tweede bekerwedstrijd tegen Luctor

geplaatst op: 09-09-2022

Opstelling DTC '07: Tristan Bergman; Jurriën Arends, Wout Groeneveld, Wout Potijk, Rik Groeneveld (Roel Potijk); Daan Groener, Jelco Nijhuis (Mart Scholte Lubberink) Nick Huusken (Ewout Olde Keizer); Niels Wessels, Sam Tebbe en David Westerhof (Wessel Weusthof).

DTC speelde op donderdagavond haar tweede bekerwedstrijd op Sportpark Tilligte tegen Luctor Et Emergo. Luctor speelt net als MVV, de tegenstander van afgelopen zondag, in de derde klasse. De bezoekers hadden hun eerste wedstrijd met 1-4 verloren van vierdeklasser Rood Zwart.

DTC trad aan zonder aanvoerder Scholte Lubberink en middenvelder Hesselink. Beiden waren ziek en moesten het bekerduel aan zich voorbij laten gaan. DTC moest in de openingsfase duidelijk even wennen aan de wijzigingen in het team en keek na ruim een kwartier voetballen al tegen een 0-2 achterstand aan. De bezoekers openden de score uit een strafschop en combineerden enkele minuten later fraai door de defensie van DTC heen.

DTC kwam daarna beter in de wedstrijd en het deed ook direct wat terug. Huusken leidde een counter in en gaf de bal mee aan Tebbe. Hij haalde hard uit vanuit een lastige hoek en de bal verdween via de onderkant van de lat achter de doelman het doel in, 1-2. Een kleine tien minuten later bracht Luctor de marge weer op twee. Een verre inworp werd fraai aangenomen in de zestien en in een keer raak geschoten, 1-3.

De thuisploeg ging nog voor de rust opzoek naar de aansluitingstreffer. De verdedigers van Luctor hadden voornamelijk moeite om Tebbe te bestrijden. Uit een voorzet van Wessels was de spits van DTC dichtbij, maar hij zag zijn kopbal gekeerd worden door de keeper van Luctor. Bij andere gevaarlijke situaties ontbrak het bij DTC aan een goede laatste pass of wist een verdediger van Luctor het schot te blokken. Ruststand 1-3.

Na de rust werden de kansen een stuk schaarser. Westerhof zag zijn schot onderweg van richting veranderd worden, maar de doelman van gasten bracht goed redding. Een fraaie combinatie tussen Tebbe en invaller Weusthof leverde bijna een doelpunt op, maar de bal caramboleerde via een verdediger van Luctor net voor het doel langs over de achterlijn.

De bezoekers hadden in de tweede helft aanvallend weinig in te brengen. DTC bleef redelijk makkelijk overeind en werd zelf af en toe gevaarlijk. Toch wist Luctor als enige nog een doelpunt te maken. Een centrale verdediger bracht met een rake kopbal uit een corner vlak voor tijd de eindstand op 1-4.

DTC leed dus voor de tweede wedstrijd op rij een nederlaag tegen een derdeklasser. Ook tegen Luctor ging het uit van haar eigen krachten en koos het ervoor om de tegenstander onder druk te zetten. De tegendoelpunten werden echter te makkelijk weggegeven. Daan Groener speelde een goede wedstrijd op het middenveld en werd 'Man of the Match'. Aankomend weekend staat er geen wedstrijd voor DTC op het programma. Volgende week zondag speelt het alweer zijn laatste bekerwedstrijd op bezoek bij Rood Zwart.