Eerste zege voor DTC na gemakkelijke middag tegen Phenix

geplaatst op: 06-10-2019

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Harm Heerink (Rik Groeneveld), Pim Scholte Lubberink, Wout Groeneveld (Lars Arens), Wout Potijk; Mark Hesselink, Jelco Nijhuis, Roel Potijk; Sam Tebbe, Ewout Olde Keizer, Nick Huusken (Jurriën Arends).

In Enschede stond de uitwedstrijd tegen Phenix op het programma. Phenix was na twee wedstrijden nog puntloos en DTC hoopte zijn eerste overwinning van het seizoen te behalen.

Het eerste gevaar kwam van DTC uit een vrije trap. Scholte Lubberink zette de bal scherp voor en Tebbe hoefde er alleen maar tegen aan te lopen. Hij stond volledig vrij en knikte ook gemakkelijk raak, 0-1. Vijf minuten later was er weer een vrije trap voor DTC, dit keer aan de andere kant van het veld. Scholte Lubberink zette weer voor, maar Hesselink tikte de bal bij de tweede paal net voorlangs.

Na zo'n twintig minuten gooide Wout Potijk de bal ver richting Tebbe. Een verdediger van Phenix kwam wild met twee benen hoog vooruit invliegen. Scheidsrechter Wiegerink, die een uitstekende wedstrijd floot, deed het enige juiste en stuurde de verdediger met rood van het veld.

DTC wilde na de rode kaart direct doordrukken en de score verder uitbreiden. Dat lukte in eerste instantie nog niet, omdat de scheidsrechter een goal van Huusken wegens buitenspel afkeurde, die na een prachtige steekpass van Tebbe de bal in het doel had geschoten. Nog geen minuut later had Huusken wel een zuiver doelpunt op zijn naam staan. Tebbe gaf de bal mee aan Nijhuis. Die liep over de achterlijn en zette de bal laag voor bij de tweede paal, waar Huusken gemakkelijk kon scoren.

Niet veel later was daar de volgende mogelijkheid voor DTC. Een lange bal werd door een verdediger van Phenix verkeerd ingeschat. Tebbe profiteert en kon richting de keeper. Zijn teamgenoten waren mee gelopen, maar hij schoot zelf op de keeper. DTC bleef druk houden en Nijhuis nam een hoge bal in de zestien aan, terwijl hij eigenlijk direct op doel wou schieten. Hij legde de bal terug op Huusken die gemakkelijk zijn tweede van de middag kon maken, 0-3.

Phenix ging hard de duels in en wist nauwelijks kansen te creëren. Toch was het opeens gevaarlijk. Doelman Visschedijk twijfelde bij een lange bal en een speler van Phenix was eerder bij de bal. De aanvaller omspeelde de doelman en legde terug op de spits. Die schoot vervolgens richting doel, maar Wout Potijk bracht stijlvol redding op de lijn.

De laatste kans van de eerste helft was weer voor DTC. Wout Potijk gaf een lange bal op Huusken. Die nam de bal knap aan, tikte de bal over de verdediger en lobde de bal over de keeper. Een schitterende goal van Huusken die hiermee zijn hattrick compleet maakte en ervoor zorgde dat DTC met een comfortabele 0-4 stand ging rusten.

In de tweede helft ging DTC verder met het creëren van kansen. Hesselink gaf een steekpass op Olde Keizer en liep zelf door richting het doel. Olde Keizer gaf de bal terug, maar Hesselink schoot van dichtbij over. Vijf minuten later gaf Nijhuis een schitterende lange bal op Tebbe. Die nam de bal aan en kon simpel de 0-5 binnen schieten.

In het restant van de tweede helft domineerde DTC de wedstrijd, maar het spel werd steeds slordiger en er werden minder kansen gecreëerd. Jurriën Arends verving Huusken en maakte zijn debuut in het eerste elftal van DTC. Ook Rik Groeneveld mocht invallen en maakte zijn rentree, nadat hij vorig seizoen in de laatste competitiewedstrijd geblesseerd raakte.

Het slotstuk van de wedstrijd was voor Arens. Groeneveld speelde naar Hesselink en die speelde de bal door naar Arens. Hij maakte een prachtige actie, speelde zijn directe tegenstander door de benen en schoot via de keeper in de korte hoek raak. Zo kwam de eindstand van 0-6 op het scorebord.

DTC beleefde een probleemloze middag in Enschede en wint zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Man of the match was Nick Huusken, die maar liefst drie goals maakte in de eerste helft. Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen SVV op het programma. Er wordt om 14:00 afgetrapt in Tilligte.