Efficiënt DTC wint wederom van Delden

geplaatst op: 24-03-2024

Opstelling DTC '07: Tristan Bergman; Mick Fox, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk (Daan Groener), Rik Groeneveld; Wout Groeneveld, Jelco Nijhuis (Lars Arens), Mark Hesselink, Niels Wessels (Wessel Weusthof); Sam Tebbe en Nick Huusken (Rutger Hof).

Met zes punten uit de laatste twee wedstrijden trok DTC met een goed gevoel naar Sportpark de Mors voor de wedstrijd tegen SV Delden. Bovendien werd de wedstrijd eerder dit seizoen met 3-2 gewonnen door DTC. Toch is de thuisploeg de favoriet voor de drie punten. Het pakte de tweede periodetitel en staat op een verdienstelijke 3e plaats.

Al in de eerste minuut had DTC op voorsprong kunnen komen, maar Nick Huusken kreeg zijn voet niet goed tegen de bal waardoor de kans verkeken was. Delden combineerde in het begin een aantal keer dwars door de defensie van DTC, maar het was niet scherp genoeg in de afronding.

Na ruim twintig minuten pakte DTC de voorsprong. Na een vrije trap van Pim Scholte Lubberink schoot de bal via een verdediger omhoog. De doelman kwam uit en pakte de bal, maar liet deze vervolgens ook weer los. Wout Groeneveld tikte de bal breed naar Sam Tebbe en hij scoorde simpel in een leeg doel, 0-1. DTC zakte vervolgens in en liet het spel aan de thuisploeg. Delden had veel de bal, maar los van een vrije trap op de rand van de zestien die via de muur overging, creëerde het weinig kansen. Ruststand 0-1.

In de tweede helft kwam Delden sterk uit de kleedkamer. In korte tijd waren er twee dreigende situaties voor het doel van DTC, maar beide keren speelde Delden het niet goed uit. Daarna kreeg ook DTC nog een kansje via Lars Arens, maar zijn kopbal werd door de keeper van Delden fraai uit het doel getikt. Huusken was vijf minuten later nog dichterbij de 0-2. Hij probeerde het van ver, maar gedragen door de wind en getoucheerd door de doelman belandde de bal tegen de lat.

Daarna was het weer Delden dat volop in de aanval ging. Het leek op gelijke hoogte te komen, maar Tristan Bergman bracht van dichtbij fantastisch redding waardoor DTC op voorsprong bleef. Kort daarna kregen de Deldenaren een strafschop na een lichte overtreding in het strafschopgebied. Bergman zat gestrekt in de goede hoek en keerde de strafschop.

Wessel Weusthof was inmiddels binnen de lijnen gekomen en hij had maar drie minuten nodig om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Na een goede actie legde hij de bal terug op Arens en die schoof de bal beheerst binnen, 0-2. Een doelpunt ietwat tegen de verhouding in, maar daar maalde niemand om bij DTC.

Delden was in het kwartier dat daarna nog te spelen was niet meer bij machte om nog een aansluitingstreffer te maken. De frustratie nam steeds meer toe en als het een keer dreigend werd, was daar altijd weer Tristan Bergman die zich inmiddels tot een niet te passeren doelman had ontpopt en voor de tweede week op rij zijn doel schoon hield.

Wederom dus een overwinning voor DTC dat voor de tweede keer dit seizoen van Delden wist te winnen en nu 9 punten uit de laatste 3 wedstrijden heeft behaald. Doelman Tristan Bergman werd met een aantal fraaie reddingen en de gestopte strafschop de 'Man of the Match'. In het paasweekend volgende week speelt DTC op Tweede Paasdag een thuiswedstrijd tegen Lemelerveld. De aftrap op Sportpark Tilligte is om 14:00.