Kampioen MVV '29 veel te sterk voor DTC '07

geplaatst op: 29-04-2024

Opstelling DTC '07: Tristan Bergman; Rutger Hof, Wout Groeneveld, Pim Scholte Lubberink, Rik Groeneveld (Daan Groener); Mark Hesselink, Lars Arens, Mick Fox (Roel Potijk), Niels Wessels (Nick Huusken); Sam Tebbe, Wessel Weusthof (David Westerhof)

TILLIGTE - Op een prachtige lentedag op Sportpark Tilligte ontving hekkensluiter DTC '07 kampioen MVV '29. Een pittige opgave dus voor de ploeg van Paul Ottenhof die op deze Super Sunday op voldoende steun van het publiek kon rekenen. DTC kan de punten goed gebruiken in de strijd tegen rechtstreekse degradatie. De wedstrijd in Harbrinkhoek eerder dit seizoen werd met 2-1 gewonnen door MVV.

Nadat de spelers van MVV het veld via een erehaag hadden betreden en de pupil van de week het goede voorbeeld had gegeven kon de wedstrijd beginnen. Op een moeilijk bespeelbaar veld kozen beide teams voor een vrij directe speelwijze. Van DTC zijn we dat wel gewend en ook MVV bewees over voldoende kwaliteiten te beschikken om dat spelletje te spelen. Na een kleine twintig minuten werd een lange bal van achteruit uitstekend aangenomen en de speler van de bezoekers lobte de bal vakkundig over doelman Tristan Bergman heen, 0-1. DTC kwam met een snelle reactie en werd gevaarlijk uit een hoekschop. Wout Groeneveld kon net niet bij een voorzet van Mark Hesselink en ook Pim Scholte Lubberink kon de bal van dichtbij net niet het beslissende zetje geven.

MVV voetbalde een stuk makkelijker dan DTC en het duurde niet lang voordat het krachtsverschil nadrukkelijker in de tussenstand tot uiting kwam. Na wederom een mooie bal van achteruit kapte een aanvaller op het laatste moment een verdediger uit en een schot met links verdween via de binnenkant van de paal het doel in, 0-2. DTC was aanvallend niet bij machte om tot uitgespeelde kansen te komen en de bezoekers gingen effectief om met de kansen die het kreeg. Ruststand 0-2.

In de tweede helft werd al vrij snel duidelijk dat MVV niet van plan was om DTC nog terug in de wedstrijd te laten komen. Binnen twee minuten hadden de gasten namelijk al weer een doelpunt te pakken. Een verdediger kopte van dichtbij raak, 0-3. Ook het volgende doelpunt liet niet lang op zich wachten. Na een mooie aanval over veel schijven was de spits en tevens topscorer van de gasten het eindstation, 0-4. Kort daarna was DTC ook dichtbij een doelpunt. Lars Arens schoot vanuit de kluts richting het doel, maar het schot werd goed genoeg gekraakt en ging naast.

Daarna was het de beurt weer aan de gasten. Die bleven de vrije man gemakkelijk vinden en in tien minuten tijd werd de score verder uitgebreid naar 0-5 en 0-6. DTC snakte naar het einde van de wedstrijd en MVV leek het nu ook wel welletjes te vinden. Nick Huusken dacht DTC nog een eretreffer te bezorgen, maar hij stond buitenspel. Het waren de invallers van de gasten die er nog wel zin in hadden en een invaller bepaalde de eindstand dan ook op 0-7.

Een wedstrijd om snel te vergeten voor DTC.  Kampioen MVV was duidelijk een maatje te groot. Het Super Sunday feestje na afloop in de tent was er, ondanks de grote nederlaag, overigens niet minder gezellig om. Volgende week zondag speelt DTC wederom een thuiswedstrijd, nu tegen Lemelerveld. De aftrap op Sportpark Tilligte is om 14:00.