Altijd op de hoogte zijn van wat er speelt? Laat je toevoegen aan de WhatsApp groep! 06-13290083 voor meer informatie.

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

geplaatst op: 04-09-2022

Opstelling DTC '07: Tristan Bergman; Jurriën Arends, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld (Roel Potijk); Mark Hesselink, Wout Groeneveld, Jelco Nijhuis; Nick Huusken (Niels Wessels), Sam Tebbe (Wessel Weusthof) en David Westerhof.

Het nieuwe seizoen van DTC begint met drie bekerwedstrijden. De eerste tegenstander was MVV, dat uitkomt in de derde klasse (DTC komt dit seizoen uit in de vierde klasse). Het was warm op Sportpark Frielink en ook het veld lag er door de droogte niet perfect bij.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de bezoekers. Na een snelle counter loste Westerhof een hard schot, dat via de doelman en de paal over de achterlijn ging. De eerste kans van MVV ongeveer vijf minuten later was direct raak. Een scherpe voorzet vanaf de rechterflank werd door de spits van de thuisploeg binnen gekopt, 1-0.

MVV probeerde na de openingstreffer de score verder uit te breiden. Het noteerde in korte tijd twee doelpogingen. Bij de eerste bracht doelman Bergman uitstekend redding en bij de tweede poging van afstand was dat niet noodzakelijk. Enkele minuten later wist DTC de gelijkmaker te scoren. Na een inworp belandde de bal bij de tweede paal waar verdediger Arends de bal via de paal kon binnentikken, 1-1.

De teams waren in het restant van de eerste helft aan elkaar gewaagd en beiden wisten  nog een mogelijkheid te creëren. Huusken schoot naast na een fraai hakje van Tebbe en Bergman bracht wederom uitstekend redding na een kopbal van MVV. Ruststand 1-1.

Vlak na de rust direct een goede mogelijkheid voor DTC via Tebbe. Zijn schot werd nog door een verdediger aangeraakt en knap gekeerd door de doelman van MVV. Enkele toeschouwers telden het doelpunt al. Toch was het MVV dat wederom op voorsprong kwam. Een korte corner werd voor het doel gebracht en binnen gewerkt, 2-1.

DTC had het iets lastiger in de tweede helft en MVV was de ploeg met het overwicht. Grote kansen wist de ploeg uit Harbrinkhoek echter maar met mondjesmaat te creëren. De beste kans werd door een speler verprutst nadat hij de bal volledig verkeerd raakte.  Af en toe kwam DTC er gevaarlijk uit, maar het ontbrak aan precisie in de eindfase.

In de slotfase kregen beide ploegen nog een goede mogelijkheid om een doelpunt te maken. Bergman bracht knap redding op een hard schot van een speler van MVV en aan de andere kant werd een foutje in de opbouw bijna afgestraft door Nijhuis. Zijn schot ging echter net naast. MVV zag nog een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel.

Uiteindelijk een nipte nederlaag voor DTC op bezoek bij MVV. DTC kan echter tevreden zijn met het vertoonde spel. Jurriën Arends speelde een puike wedstrijd op de voor hem ongebruikelijke rechtsback positie en wist ook nog een doelpunt te maken. Hij werd 'Man of the Match'. Aanstaande donderdag (!) staat de tweede bekerwedstrijd op het programma. Derdeklasser Luctor et Emergo komt dan naar Tilligte. De aftrap op Sportpark Tilligte is om 20:00.