Overtuigende overwinning DTC tegen Sportlust Vroomshoop

geplaatst op: 02-10-2022

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Rutger Hof, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld (Roel Potijk); Wout Groeneveld, Jelco Nijhuis, Mark Hesselink (Jurriën Arends); Nick Huusken (Niels Wessels), Sam Tebbe en Wessel Weusthof (David Westerhof).

Na een goede start van de competitie vorige week tegen UD, stond er voor DTC een lastige thuiswedstrijd op het programma. Sportlust Vroomshoop, dat vorige week met 5-2 won van LSV en daardoor bovenaan stond, kwam in Tilligte op bezoek. DTC kon net als vorige week rekenen op veel steun van de aanwezige supporters.

De zon was volop aanwezig in Tilligte en de teams waren aan elkaar gewaagd in de openingsfase. De eerste kans van de wedstrijd was voor Tebbe. Na hoog druk zetten kreeg hij de bal voor z'n voeten en hij punterde de bal hard tegen de lat. Vijf minuten later was Tebbe weer dichtbij. Dit keer schoof hij de bal met links rakelings naast. Een deel van het publiek telde het doelpunt al.

Na een kwartier noteerden de bezoekers hun eerste doelpoging. Doelman Visschedijk was kansloos bij een vrije trap, maar kreeg hulp van de lat. De rebound werd door een aanvaller van de bezoekers over gekopt.

Vlak voor rust kwam er weer een sterke fase van DTC. Na een fraaie aanval waarin Wout Groeneveld het eindstation was raakte DTC voor de tweede keer het houtwerk. Deze keer bleek de paal een sta in de weg. Niet lang daarna kwam DTC verdiend op voorsprong. Na een voorzet van Hof kreeg Tebbe de bal met een halve omhaal richting het doel.  De doelman van de bezoekers verkeek zich op het schot en de bal ging onder hem door het doel in, 1-0. Vlak daarna kreeg Tebbe weer een kans, maar deze keer schoot hij naast na een goede voorzet van Weusthof. Ruststand 1-0.

In de tweede helft bleef DTC de bovenliggende partij en wist het de marge te verdubbelen. Na een mooie aanval over links via Wessels wist Nijhuis van dichtbij met buitenkant rechts te scoren, 2-0. Sportlust Vroomshoop deed daarna direct wat terug. De scheidsrechter zag een duidelijke overtreding op het middenveld over het hoofd en de bezoekers wisten te profiteren, 2-1.

DTC bleef niet hangen in mineur en kwam direct met een antwoord. Weusthof schoot vanaf de rand van het strafschopgebied op schitterende wijze met binnenkant voet raak en bracht de marge weer op twee, 3-1. In deze fase van de wedstrijd was DTC veel sterker dan Sportlust Vroomshoop en dat krachtsverschil werd ook snel zichtbaar in de score. Tebbe maakte zijn tweede van de middag door een afgeslagen hoekschop prachtig binnen te schieten, 4-1. Kort daarna zorgden twee invallers voor de 5-1. Westerhof stuurde met een prachtige pass Wessels de diepte in en hij stiftte oog in oog met de doelman binnenkant paal raak.

In het vervolg van de wedstrijd deed DTC het wat rustiger aan en ging het spelen op de counter. Verdedigend bleef het makkelijk overeind en voorin was voldoende ruimte om de score nog verder uit te breiden, maar er werd niet meer gescoord.

Zo wist DTC ook haar tweede wedstrijd in de vierde klasse te winnen. Het was duidelijk sterker dan Sportlust Vroomshoop en het liep in de tweede helft uit naar een ruime zege. Sam Tebbe was een ware plaaggeest voor de defensie van de bezoekers en werd 'Man of the Match'. Volgende week speelt DTC wederom een thuiswedstrijd. Om 14:00 wordt er op Sportpark Lattrop afgetrapt tegen LSV.