Overwinning op La Première brengt DTC tweede kampioenschap op rij

Overwinning op La Première brengt DTC tweede kampioenschap op rij

Overwinning op La Première brengt DTC tweede kampioenschap op rij

geplaatst op: 23-05-2023

Opstelling DTC'07: Jordi Visschedijk; Rutger Hof (Roel Potijk), Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Mick Fox (Daan Groener); Mark Hesselink, Jelco Nijhuis, Wout Groeneveld (Lars Arens); Niels Wessels (Nick Huusken), Sam Tebbe en David Westerhof (Wessel Weusthof).

TILLIGTE - We noteren zondag 21 mei 2023. Minder dan een jaar geleden pakte DTC '07 haar eerste kampioenschap in de clubgeschiedenis en dwong het promotie af naar de 4e klasse. Handhaving zagen de meeste mensen, met de versterkte degradatieregeling in het achterhoofd, als een uitdagende maar niet onmogelijke doelstelling. Niemand had dan ook voor mogelijk gehouden dat er in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen La Première gestreden zou worden om alwéér een kampioenschap. Menig speler en supporter van DTC zal trouwens slechte herinneringen hebben aan een kampioenswedstrijd in de laatste speelronde tegen LaP. In 2019 troffen beide teams elkaar op de slotdag van de competitie in Almelo om de titel in de 5e klasse. LaP trok met het 3-3 gelijke spel uiteindelijk aan het langste eind. De verwachting was dat het deze keer niet zo spannend zou worden, aangezien de bezoekers reeds zijn gedegradeerd.

Inwoners van Lattrop en Tilligte hadden massaal de weg naar Sportpark Tilligte gevonden om de mannen naar het kampioenschap te schreeuwen. Hierbij kon het nodige vuurwerk natuurlijk niet ontbreken. Voordat het feestje kon beginnen, moest er natuurlijk nog wel eerst gewonnen worden op het veld.  In theorie kon de titel namelijk ook nog naar Weerselo of de Lutte gaan en zelfs KOSC had nog een kleine (theoretische) kans op een kampioenschap. Eerder dit seizoen werd moeizaam met 1-3 gewonnen bij de hekkensluiter destijds.

Dan de wedstrijd. Daar begon DTC fantastisch aan. Binnen de minuut lag de bal al in het netje. Doelpuntenmaker Sam Tebbe stond echter buitenspel waardoor het feestje niet doorging. Direct daarna nog twee mogelijkheden op een vroege treffer. Eerst stuitte Tebbe op de keeper van LaP, daarna wist ook Niels Wessels de bal niet voorbij de doelman van de gasten te krijgen.

Na elf minuten kreeg DTC de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Tebbe werd na een actie in het strafschopgebied gevloerd en de bal ging op 11 meter. Hij benutte zelf de strafschop en zette DTC op 1-0. Een minuut later was het ook al 2-0. Na een slimme snelle vrije trap van Tebbe kon Wessels op doel schieten. Zijn inzet werd gekeerd door de keeper van LaP, maar de rebound was voor David Westerhof die raak kopte en de 2-0 maakte.

Door de vroege treffers was de spanning er direct af en LaP maakte niet direct de indruk dat ze de wedstrijd nog wouden omdraaien. Het zette de verdediging van DTC niet onder druk en creëerde zelf ook weinig. Het volgende doelpunt van DTC lag dus ook in de lijn der verwachtingen. Na goed voorbereidend werk van Tebbe stond Jelco Nijhuis op de juiste plek om de 3-0 binnen te schieten. In het vervolg van de eerste helft waren er weinig sprankelende momenten. Tebbe was vlak voor rust nog wel dichtbij, maar zijn schot ging net voorlangs. Ruststand 3-0.

De tweede helft kwam moeizaam op ging. Het spel was slordig aan de kant van DTC en kansen waren schaars. De bezoekers waren niet in staat om doelman Jordi Visschedijk een keer te testen. Trainer Wilco Broekhuis probeerde met een aantal wissels nieuw elan in de ploeg te brengen. Na twintig minuten in de tweede helft wist DTC weer gevaarlijk te worden. Invaller Nick Huusken snelde zijn man voorbij, maar stuitte bij de afronding op de keeper.

Zo'n tien minuten voor tijd kreeg invaller Wessel Weusthof een mogelijkheid op de 4-0, maar hij kopte van dichtbij over. Het bleek wel een voorbode voor meer, want enkele minuten later was het alsnog 4-0. Tebbe, die al meermaals was afgevlagd voor buitenspel, mocht nu wel door richting de keeper en scoorde simpel. Daarna ging het nog even hard. Tebbe en Nijhuis combineerden door de verdediging van LaP en Tebbe gunde het doelpunt aan de middenvelder, 5-0. Het slotakkoord was voor Weusthof die met een knappe actie de eindstand op 6-0 bepaalde. Aanvaller Sam Tebbe was weer in vorm met twee doelpunten en twee assists. Hij werd 'Man of the Match'.

Al met al een prachtig einde van wederom een geweldig seizoen voor DTC '07. Niemand had voorafgaand aan het seizoen durven dromen van nog een kampioenschap. Twee keer achter elkaar kampioen worden is maar weinig clubs gegeven. Volgend seizoen mag DTC voor het eerst laten zien wat het waard is in de 3e klasse. Dat moet het wel doen zonder succestrainer Wilco Broekhuis, die tegen La Première voor het laatst op de bank zat. Hij gaat volgend seizoen bij de Tukkers aan de slag en wordt opgevolgd door Paul Ottenhof.

 

Onze sponsoren

Aannemersbedrijf Niehof BV -⨳- Aannemersbedrijf Steggink BV -⨳- Aannemersbedrijf Warmes -⨳- Aannemersbedrijf Gerwers -⨳- Accountants & Adviseurs de Kok -⨳- Alfoco -⨳- Auto Bulter B.D. Lubben -⨳- Autobedrijf André Tijink -⨳- Autobedrijf Tijkorte BV -⨳- Autobedrijf Wiefferink -⨳- B.T. Metaalbewerking B.V. -⨳- Banketbakkerij Brunninkhuis -⨳- Bonanza verhuur -⨳- Bouw Center Sleiderink -⨳- Bouwbedrijf Oude Moleman -⨳- Bouwbedrijf van der Aa -⨳- Busscher Woonadviseurs -⨳- Café Haamberg -⨳- Café Rouwers -⨳- Civra Bedrijfsbureau -⨳- E. Fox Timmerbedrijf -⨳- Elektro Service Oude Lashof -⨳- Engelbertink Stukadoorsbedrijf -⨳- Fa. Zwiep constructiebedrijf -⨳- Topvorm Twente -⨳- Fysiotherapie Overmars -⨳- Garage Slots BV -⨳- Gasterij de Smid -⨳- Glas en zonwering J.H.G. Tijink -⨳- Groener Elektrotechniek -⨳- Groeneveld keukens -⨳- Postel Tenten -⨳-  Handelsonderneming Koekkoek -⨳- Harberink Tweewielers -⨳- Heisterkamp Autobedrijf -⨳- Grolsche Bierbrouwerij -⨳- Heisterkamp Rijwielen -⨳- Home Accent -⨳- Installatiebedrijf Loohuis -⨳- Jan Lohuis Las & Constructies -⨳- Kabra-Buizen -⨳- Koehorst Adviesgroep -⨳- Kuipers Bouwmaterialen en Steenhandel BV -⨳- Loohuis installatietechnieken BV -⨳- LOOGISCH -⨳- Loonbedrijf Postel -⨳- Loonbedrijf Wassink BV -⨳- Meelhandel Brunninkhuis -⨳- Modehuis Koopman BV -⨳- Nijhuis Roy bouwkundig Bureau -⨳- Oude Luttikhuis Engineering -⨳- Pannenkoekenhuis Bolle Jan -⨳- Peters Henk -⨳- Plegt bouwgroep -⨳- Sobot verfhandel -⨳- Plus Jan ter Steege -⨳- Rabobank Twente -⨳- Rondhuis Schoorsteenveger -⨳- Ruël staalconstructies B.V. -⨳-  Salon Chez Nicole -⨳- Schilderwerken Groeneveld VOF -⨳- Schulte technische Installatie -⨳- Sport & Sign -⨳- Slagerij Blokhuis -⨳- Slagerij F. Arens -⨳- Slagerij Kapelhof -⨳- Schnitzelhuis Kakelbont -⨳- Tegelhandel J.G.M. Spenkelink -⨳- Tensundern Supermarkt -⨳- Ter Hart Automation B.V -⨳- Tuincentrum Oosterik BV -⨳- Twentse accountants -⨳- Veldscholten Dakbedekking -⨳- Vogelzang assurantie -⨳- Welkoop Denekamp/Ootmarsum -⨳- Kamplacon BV -⨳- Boomkwekerij Scholtenhave -⨳- Borgerink GroenDesign -⨳- Erik Scheper Timmerwerken -⨳- Haamberg installatie -⨳- EP Molendijk -⨳- Jense Lohuis houtbewerking -⨳- Erwin Lohuis Brouwerij de Ceijser -⨳- Reinerink Bloemen -⨳- Norma -⨳- Notariskantoor Vrielink-Willems-Zonder -⨳- J. Morskieft woninginrichting -⨳- Fietz -⨳- Jumbo Denekamp -⨳- Intersport -⨳- Demasko -⨳- Schuurmanhoeve -⨳- INSANE licht & geluid -⨳- Safetyproof -⨳- Broenink Tweewielers 

 

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9, Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1, Tilligte
Telefoon 0541-221449

Postadres
Cobbingstraat 13, 7631JB, Ootmarsum
Lid worden van DTC 07