Persoonlijke fouten doen DTC de das om tegen DSVD

Altijd op de hoogte zijn van wat er speelt? Laat je toevoegen aan de WhatsApp groep! 06-13290083 voor meer informatie.

 

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

Persoonlijke fouten doen DTC de das om tegen DSVD

geplaatst op: 12-04-2024

Opstelling DTC '07: Tristan Bergman; Mick Fox, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld (Rutger Hof); Mark Hesselink (Daan Groener), Wout Groeneveld, Lars Arens (Roel Potijk); Nick Huusken (Niels Wessels), Sam Tebbe, Wessel Weusthof (David Westerhof).

Een belangrijke wedstrijd op donderdagavond. DSVD en DTC trapten tien minuutjes eerder af dan de geplande 18.30 uur, om de invallende schemer voor te blijven. Ondanks het vroege aanvangstijdstip waren er veel supporters aanwezig op Sportpark Lattrop, ook van de tegenstander uit Deurningen. 

Het begin van het duel was afwachtend van beide kanten. DSVD zakte diep in bij balbezit van DTC, dat zijn best deed de ruimtes tussen de linies te vinden. De uitploeg probeerde - bij balverlies van DTC - snel om te schakelen. Het eerste gevaar kwam van DTC. Nick Huusken vond een gaatje in de defensie, ging achter de bal aan en werd vervolgens onreglementair naar de grond gewerkt door een DSVD-verdediger. Langs de lijn dachten een paar supporters aan een doorgebroken speler, maar scheidsrechter Mike Harmsen oordeelde anders en bestrafte het met een gele kaart. De vrije trap werd door Pim Scholte Lubberink niet op waarde geschat.

DSVD kwam lange tijd niet verder dan een aantal speldenprikjes richting het doel van DTC-sluitpost Tristan Bergman. Een volley vanaf randje zestien vloog rakelings langs de paal en niet veel later volgde er een klutssituatie voor het doel, maar Bergman kon zich op de bal werpen. Vlak daarvoor had Lars Arens de score kunnen openen voor DTC, maar zijn schot vloog over het doel van DSVD.

De brilstand werd meegenomen naar de kleedkamers voor de rust. Aan het spelbeeld veranderde ook in het tweede bedrijf weinig. Tot DSVD vanuit het niets de voorsprong pakte. Een lange bal werd door de DTC-defensie niet goed ingeschat, waarna een middenvelder van de gasten alleen op het doel van DTC af kon. Bergman kwam van zijn lijn, maar kon het schot niet keren: 0-1.

Een flinke domper voor DTC, dat onnodig op achterstand kwam. Lang treuren was echter niet nodig, want binnen een minuut stond het alweer gelijk. De bal kwam bij Huusken terecht, die de DSVD-defensie te slim af was en de bal langs de keeper werkte: 1-1.

Daarmee was de wedstrijd weer volledig in evenwicht, wat ook terecht was op basis van de verhoudingen op het veld. Het was voor DTC teken om gas bij te geven. Invaller Niels Wessels was het dichtste bij de 2-1. Hij nam de bal van afstand op de slof met zijn linker, maar via de lat ging deze over.

Aan de andere kant van het veld sloeg DSVD wel toe. Dat de uitploeg uiteindelijk als winnaar van het veld stapte, had DTC grotendeels aan zichzelf te wijten. Persoonlijke fouten deden de thuisploeg de das om. De 1-2 viel uit een goed genomen vrije trap. De DTC-defensie was de kopsterke spits van de gasten kwijt en die wist wel raad met de vrije kopkans. Niet veel later ging de bal op de stip, nadat Mick Fox ongelukkig zijn directe tegenstander raakte in de zestien. De pingel werd feilloos omgezet in een 1-3 voorsprong voor DSVD.

DTC probeerde het na die treffer nog wel, maar ook de wissels wisten het verschil niet meer te maken. Een zure en bovenal onnodige nederlaag. Man of the Match was Wout Potijk. Aanstaande zondag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Dan komt subtopper Ruurlo op bezoek op Sportpark Lattrop. DSVD treffen we op zondag 21 april alweer op Sportpark Het Hoge Vonder. Die dag is het Super Sunday in Deurningen, dus ook voor de supporters belooft het een mooie middag (en avond) te worden. 

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9, Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1, Tilligte
Telefoon 0541-221449

Postadres
Cobbingstraat 13, 7631JB, Ootmarsum