Strijdlustig DTC trekt overwinning over de streep tegen UD

geplaatst op: 25-09-2022

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Rutger Hof, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld; Wout Groeneveld, Jelco Nijhuis (Jurriën Arends), Mark Hesselink; Nick Huusken (Niels Wessels), Sam Tebbe en Wessel Weusthof (David Westerhof).

DTC ging in haar eerste wedstrijd in de vierde klasse op bezoek bij UD in Weerselo. In de bekercampagne wist de thuisploeg één punt uit twee wedstrijden te halen. DTC verloor 2 wedstrijden en won vorige week zijn laatste bekerwedstrijd. Vele supporters van DTC hadden we weg naar Sportpark de Echelpoel gevonden om de spelers aan te moedigen.

Net als vorige week in Delden, was de eerste mogelijkheid voor DTC direct raak. UD kreeg de bal na een vrije trap van Scholte Lubberink niet weg. Tebbe profiteerde en schoot de bal tegen de touwen, 0-1. Enkele minuten later zorgde een aanvaller van UD voor het eerste gevaar van de thuisploeg, maar zijn inzit ging recht op Visschedijk af.

De wedstrijd was in de eerste helft in balans en de gevaarlijke momenten voor het doel ontstonden voornamelijk uit dode spelsituaties. Zo moest Rik Groeneveld redding brengen op de lijn na een kopbal uit een corner van UD. Kort daarna wist UD alsnog de gelijkmaker te scoren. De spits van de geelzwarten was bij een lange bal net iets slimmer dan de defensie van DTC en maakte gelijk, 1-1.

De gelijke stand bleef niet lang staan, want ruim vijf minuten later kwam DTC opnieuw op voorsprong. Na een korte hoekschop kreeg UD de bal wederom niet weg en dit keer was het Nijhuis die wist te scoren. Hij schoot de bal overtuigend in het dak van het doel, 1-2.

UD ging opnieuw opzoek naar de gelijkmaker en de spits van de thuisploeg kreeg daartoe een grote kans. Hij wist een lage voorzet voor een leeg doel echter niet tussen de palen te krijgen. Vlak voor de rust nog een mogelijkheid voor UD. Uit een vrije trap werd van dichtbij over gekopt. Ruststand 1-2.

In het eerste kwartier na rust domineerde UD de wedstrijd, maar het ontbrak aan precisie in de afwerking. Na een foutje achterin bij DTC schoot een aanvaller over en vlak daarna ging een schot rakelings langs te paal. DTC kreeg na twee wissels weer wat meer controle en het kwam er zelf ook sporadisch gevaarlijk uit. Tebbe speelde de bal net iets te ver voor zich uit en invaller Westerhof zag zijn schot in het zijnet belanden.

In de slotfase ging de thuisploeg meer risico's nemen en DTC werd terug gedwongen. Dit leverde voorin wel meer ruimte op voor Westerhof, Tebbe en Wessels, maar tot grote mogelijkheden leidde dat niet. UD werd nog wel een aantal keer dreigend, maar het was te slordig in de afwerking.

Uiteindelijk trok DTC de voorsprong over de streep en begint het de competitie met drie punten. UD was vooral in de tweede helft sterker en een gelijkspel was niet onverdiend geweest. Wout Potijk speelde een sterke wedstrijd en werd 'Man of the Match'. Volgende week speelt DTC weer een thuiswedstrijd. In Tilligte komt Sportlust Vroomshoop op bezoek. De aftrap is om 14:00.