Roy Kienhuis (1)

KOSC 6 - DTC '07 4 (4-2)
Arnold Kuiper (1)
Dennis Ten Tije (1)

Een goed voetballend KOSC wist elkaar makkelijk te vinden en drong de DTC-formatie naar achteren. Het eerste gaatje door het midden van de defensie van DTC werd halverwege het eerste bedrijf gevonden door de zwarthemden. Een pegel op slag van rust was onze keeper te machtig, wat een overigens terechte marge opleverde voor de 'stadsen'.

We kwamen iets sterker uit de kleedkamer doordat de poppetjes iets verder vooruit werden geplaatst. Na tien minuten wist de KOSC-keeper een strakke voorzet niet genoeg onder controle te krijgen en was Arnold er als de kippen bij om de eerste tegentreffer aan te laten tekenen. Weer tien minuten later stond er een gelijke stand op het bord doordat Dennis ten Tije een hoekschop binnen wist te koppen. Toch wisten de gastheren het spel weer om te buigen door zeer attent een actie om te zetten in een doelpunt. Een misverstand leverde zelfs nog een 4de treffer op zodat we zonder punten huiswaarts mochten keren.

STEVO 9 - DTC '07 5 (4-4)
Jense Lohuis (2)
Sander Arens (1)
Michael Visschedijk (1)

Na de valse start van vorige week reisde de ploeg afgelopen zondag af naar Geesteren, op naar de eerste punten. Het uitpubliek leek vast een voorschot te nemen op de nieuwe maatregelen van het kabinet en bleef, de eerste helft althans, netjes thuis. Al zou het vroege tijdstip ook van invloed kunnen zijn geweest.

Vanaf de aftrap werd gelijk duidelijk dat de ploeg voetballend gezien een grote stap voorwaarts had gemaakt t.o.v. de week ervoor. Binnen een kwartier kwam Michael één-op-één met de doelman na een slim passje van Jense. Helaas voorkwam een katachtige reflex de 0-1. Luttele minuten later was het aan de andere kant wel raak. Slordig balverlies en een knal in de kruising later stond het plots 1-0 voor de thuisploeg.

Een minuut later stond de paal de gelijkmaker van Rense in de weg. Vlak hierna was de thuisploeg weer trefzeker. De Geesterse linksbuiten mocht zo door het centrum dribbelen en de 2-0 achter stand-in goalie Jelle plaatsen.

Na een zwak 2e kwartier van onze kant gingen de kopjes na een half uur weer omhoog. Een aanval uit het boekje via Jense > Jan > en als laatste Sander leverde de Anschlusstor op. Vlak voor rust besloot Jense van afstand de bal in de verre hoek te krullen. Achterstand gerepareerd en met 2-2 de kleedkamer in.

De eerste 25 minuten na rust ging het spel op en neer, maar vielen er geen grote kansen te noteren. Tot Michael na een mooie lange bal van Mans de bal in de kluts op de paal mikte. Hierna gingen alle remmen los. Een dik kwartier voor tijd leverde miscommunicatie achterin de 3-2 op voor de thuisploeg. Een paar minuten later werd een schot van Mans nog net door een verdediger geblokt voor deze in het doel verdween. De strak genomen corner van Rense werd door Jense hard binnengekopt: 3-3.

Vlak hierna kwamen we voor de derde keer op achterstand na een forse inschattingsfout achterin: 4-3. Toch wisten we ons wederom te herpakken. Na een schot van Rense dat rakelings naast ging en een niet gegeven pingel (waar Ali het over een half jaar nog wekelijks over heeft) was het Sander die de bal terugtrok, Jense die de paal raakte en Michael die in de rebound de bal binnen wist te tikken. Een dikverdiend punt, waar er meer in had gezeten. Zondag staat de clubderby tegen het 3e op het programma. Een mooie timing voor de eerste driepunter!

DTC '07 45+ 1 - De Lutte 45+ 2 (2-2)