Zuur gelijkspel DTC op bezoek bij Manderveen

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

Zuur gelijkspel DTC op bezoek bij Manderveen

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Mark Hesselink, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld; Nick Huusken, Lars Arens, Jelco Nijhuis, Roel Potijk (Wout Groeneveld); Sam Tebbe en David Westerhof (Ewout Olde Keizer).

Op een winderig Sportpark de Samenwerking speelde DTC een uitwedstrijd tegen Manderveen. Vanwege de coronamaatregelen was er helaas geen publiek aanwezig. DTC was nog foutloos, met zes punten uit twee wedstrijden, terwijl Manderveen in de eerste twee wedstrijden vier punten had verzameld.

Het eerste gevaar kwam van de uitploeg. Tebbe maakte een actie naar binnen, maar zijn schot met links werd door een verdediger geblokt. De rebound van Westerhof ging over. Ook de volgende kans was voor DTC. Een fout in de opbouw leidde tot een twee tegen twee situatie, maar deze had beter uitgespeeld kunnen worden.

Manderveen speelde veelal de lange bal en kwam er voetballend niet echt aan te pas. De eerste doelpoging was ook ongevaarlijk. Een afstandsschot vloog hoog over het vangnet.

Na ruim een halfuur kwam DTC verdiend op voorsprong. Arens won zijn duel op het middenveld en Westerhof kon de bal oppikken. Hij gaf een uitstekende steekpass op Roel Potijk en die kende geen twijfel in de afronding. Hij schoot de bal hoog in het doel voorbij de doelman, 0-1.

Vlak voor de rust kreeg Manderveen nog een mooie gelegenheid om de gelijkmaker te maken. Een vrije trap op zo'n twintig meter van het doel belandde echter in de muur, waarna de scheidsrechter voor de rust floot.

Een kwartier na de pauze was er een goede fase van Manderveen. Een schot op de rand van de zestienmeter ging over en een vrije trap op kansrijke positie ging wederom in de muur. Even later was daar alsnog de gelijkmaker. Een voorzet werd opnieuw voor het doel gebracht en bij de tweede paal onderkant lat binnen geschoten. Spelers van DTC appelleerden voor hands, maar de scheidsrechter had niets gezien.

DTC reageerde goed en kreeg direct een opgelegde kans voor de 1-2. Tebbe maakte een actie over de rechterflank en gaf een lage voorzet op Westerhof. Zijn inzet ging op de buitenkant van de paal. Niet lang daarna kwam de voorsprong er alsnog. Tebbe werd weggestuurd, kapte naar binnen en schoot via de keeper en de binnenkant van de paal raak.

Vlak voor tijd kreeg Tebbe nog een goede mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar hij stuitte op keeper die lang bleef staan. In de laatste minuut kreeg de thuisploeg nog een cadeautje van de scheidsrechter. Een aanvaller maakte een schwalbe in het strafschopgebied en de scheidsrechter trapte erin en legde de bal op de stip. De spits pakte het cadeautje uit en bracht de eindstand op het scorebord, 2-2.

Uiteindelijk werden de punten dus verdeeld in Manderveen, waar DTC het meeste aanspraak had op de drie punten. De club blijft ongeslagen en kan terugkijken op een goede wedstrijd met helaas een zuur einde. Man of the match was doelpuntenmaker Roel Potijk. Volgende week weer een thuiswedstrijd. EGVV komt in Tilligte op bezoek.

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9, Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1, Tilligte
Telefoon 0541-221449

Postadres
Ootmarsumsestraat 99, 7634PN  Tilligte