Bekerwinst voor DTC '07 JO15-1 in Nijmegen

geplaatst op: 05-06-2023

Opstelling DTC '07 JO15-1
Ties Arendsen; Roel Kleissen, Guus Kleissen, Stijn ten Berge (Stef Groeneveld), Jop Warmes; Valentijn Wiefferink (Jort Gelevert), Harm Postel, Senne Oortman (Tijn Berkers); Luca Winter, Kian ter Haar, Juup Arends.

Als afsluiter van het voetbalseizoen mocht DTC JO15-1 nog aantreden in de bekerfinale. Nadat de jongens zich in de halve finale van een 3-0 achterstand knap terug hadden geknokt naar een 3-3 mochten ze verder bekeren door de penalty's met 5-4 te winnen.

De bekerfinale werd dit keer gespeeld in Nijmegen, onbekend terrein een aardig eindje uit de buurt. Ook de tegenstander, WSV uit Apeldoorn, was voor DTC een grote onbekende. Vanwege de verre reis was door sponsor Heisterkamp de noaberbus ter beschikking gesteld en konden vele familieleden, vrienden, en andere supporters de jongens toejuichen. Een speciaal bedankje ook voor de chauffeur Huub ten Berge en onze andere hoofdsponsor, Postel, die speciale bekerfinale-shirtjes gesponsord had.

Eenmaal begonnen was de spanning bij de jongens toch enigszins zichtbaar en de schroom moest duidelijk nog van het spel af. DTC had in de beginfase het overwicht, maar dat leidde niet tot veel meer dan een paar speldenprikjes. De tegenstander werd vooral gevaarlijk in de omschakeling wanneer DTC veel mannen voor de bal had. WSV had een aantal snelle/behendige middenvelders en ook de rechtsbuiten bleek erg snel en balvast, maar dat is een taak waar Roel Kleissen over het algemeen wel raad mee weet.

Na een kwartier waren de eerste kansen toch wel voor DTC, al misten de schoten van Stijn, Harm en Kian de juiste snelheid of richting. Toen het gevoel overheerste dat de 1-0 voor DTC in de lucht hing was daar ook gelijk de eerste levensgrote kans voor WSV. De rappe rechtsbuiten chipte de bal vanaf de achterlijn voor het doel en gunde zijn linksbuiten een niet te missen kans, ware het niet dat gelegenheidsdoelman Ties Arendsen, die wegens het ontbreken van een vaste keeper al het hele seizoen deze rol goed vervult, de bal knap met zijn voeten tot corner kon verwerken.

Na een half uur was de 1-0 eindelijk een feit. Juup Arends zette goed door aan de rechterkant en kon Kian ter Haar diep sturen. Kian hield goed het overzicht en zette Luca Winter vrij voor de keeper. Iedereen dacht dat Luca zou gaan schieten maar hij had zelf andere plannen en kapte de keeper nog één keer uit en legde de bal terug op Kian, die hem alleen nog maar in het lege doel hoefde te schuiven. Ruststand 1-0.

Na rust kwam WSV fel uit de kleedkamers, maar de viermansverdediging van DTC stond goed z'n mannetje. Coach Niek Winter had Kian en Stijn van plek laten wisselen om zo te hopen via Stijn de vleugelspelers nog meer in stelling te kunnen brengen. Maar na 10 minuten was er de grote tegenslag dat Stijn wegens een kuitblessure niet meer verder kon. Niet veel later volgde de volgende domper toen Harm Postel op het middenveld genoodzaakt was een overtreding te maken die hem geel kostte, en daarmee ook de bijbehorende 5 minuten aan de kant.

Niek was inmiddels continu aan het doorwisselen voorin, om zo WSV niet in het spel te laten komen, en de jongens voorin fit te houden. Het strijdplan was op dit moment tegenhouden en de jongens voorin diep sturen in de hoop op de counter. Dit leidde nog tot een megagrote kans voor Tijn Berkers, maar wederom helaas geen doelpunt. Met nog 10 minuten te gaan moest ook Roel Kleissen het veld met een blessure verlaten, de volgende tegenslag voor DTC.

5 minuten voor tijd besloten Harm en Luca op eigen initiatief van plek te wisselen. Luca van de spits naar 10 en Harm van 10 naar de spits. Dit pakte nog geen minuut later geweldig uit toen de bal op het middenveld bleef hangen en Luca Harm diep stuurde. Een slapende back van WSV hief het buitenspel op en Harm kon zo alleen door op de keeper. Deze passeerde hij kalmpjes door de bal door zijn benen in het net te schieten.

Met 2-0 was de wedstrijd gespeeld en werden er nog 3 minuten plichtmatig uit gevoetbald voordat de jongens al juichend de beker in ontvangst mochten nemen. Door de overwinning werd de lange terugreis een prettige. De versnaperingen smaken immers altijd lekkerder met een overwinning in de zak, en wat voor een dit keer... op de terugweg klonk het nog lang 'oranje blauw ik hou van jou' in de bus.