Altijd op de hoogte zijn van wat er speelt? Laat je toevoegen aan de WhatsApp groep! 06-13290083 voor meer informatie.

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

geplaatst op: 18-04-2022

Opstelling DTC: Jordi Vischedijk, Rutger Hof, Pim Scholte Lubberink (Ewout olde Keizer), Wout Potijk, Mick Fox, Lars Arens, Jelco Nijhuis, Mark Hesselink, Nick Huusken (Niels Wessels), David Westerhof (Wessel Weusthof), Sam Tebbe

Op een zonovergoten paaszaterdag trapten DTC '07 en Hengelo VV om 18.00 af op het Sportpark Westenveld te Tilligte. Pupil van de week Mick Heerink had vlak daarvoor het goede voorbeeld gegeven met een mooie goal. Het beloofde een spannende pot te worden. Eerder dit seizoen was Hengelo de enige tegenstander die wist te winnen van de mannen uit Lattrop-Tilligte. Er was dus nog iets recht te zetten...
De wedstrijd begon fel en beide ploegen meden de duels niet. Dit leidde al vroeg tot een penalty. Scheidsrechter Van Meenen zag een overtreding in de zestienmeter van DTC en wees resoluut naar de stip. Jan Peters wist wel raak met deze buitenkans en na vijf minuten spelen keek DTC al tegen een achterstand aan.
DTC ging op zoek naar de gelijkmaker en had het betere van het spel. Dat zorgde ook voor kansen. David Westerhof kon vrij schieten maar mikte recht op de doelman en even later deed Sam Tebbe hetzelfde met een kopbal uit een vrije trap. Het spel werd inmiddels steeds fysieker, en scheidsrechter Van Meenen had na twintig minuten al vier keer de gele kaart getrokken. Na 37 minuten dacht DTC eindelijk langszij te komen, maar het schot van Lars Arens eindigde op de paal. Een minuut later moest Hengelo verder met tien man, na een grove charge van Ramon Kastelein op Pim Scholte Lubberink, die eveneens het veld moest verlaten dankzij de opgelopen blessure.
Tegen tien man voetballen met een achterstand kan lastig worden, dus DTC ging zo snel mogelijk op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam uiteindelijk via David Westerhof, die na een lange bal van keeper Jordi Visschedijk, de bal met een prachtige lob over de Hengelose doelman heen tilde. Ruststand 1-1.

Na de thee bleef het spelbeeld hetzelfde. DTC viel aan en de tien van Hengelo probeerden sporadisch iets terug te doen. Na 55 minuten bedacht David Westerhof dat zijn eerste doelpunt nog niet mooi genoeg was en besloot hij de bal zon vijftien meter op de eigen helft op te pikken voor een rush. In de sprint schudde hij twee man knap van zich af en schoot de bal strak in de verre hoek, een prachtige goal die de bevrijdende 2-1 betekende voor DTC.
Niet veel later kreeg Hengelo na miscommunicatie bij DTC achterin nog een grote kans, maar doelman Jordi Visschedijk wist knap redding te bieden. In de 67e minuut moest Hengelo zelfs verder met negen man, nadat Jan Peters zijn tweede geel kreeg wegens klagen op de scheidsrechter.

In het restant van de wedstrijd kende DTC geen moeite meer met Hengelo. Na een knappe dribbel in de zestien bepaalde Jelco Nijhuis met een schot in de verre hoek de eindstand op 3-1. Een zeer welkome overwinning voor DTC, dat aankomende zondag weer een belangrijke wedstrijd speelt. Manderveen komt dan op bezoek in Lattrop voor een directe wedstrijd voor de koppositie in 5A. David Westerhof was met zijn 2 mooie goals 'Man of the Match'.