DTC'07 blijft ongeslagen en boekt verdiende zege op SVV'91

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

DTC'07 blijft ongeslagen en boekt verdiende zege op SVV'91

Opstelling DTC'07: Jordi Visschedijk, Harm Heerink, Rik Groeneveld, Jesse Oortman, Jelle ten Dam; Ruben Arends, Jelco Nijhuis (Lars Arens), Roel Potijk; Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe, Rutger Hof (Mick Brunninkhuis)

 

Op een regenachtige middag stond de uitwedstrijd tegen SVV'91 op het programma in Enschede. Beide ploegen begonnen rommelig en van echte kansen was ook geen sprake. De eerste échte aanval was echter wel meteen raak. Tebbe gaf een steekbal op Olde Keizer, die de bal vervolgens laag en strak voortrok. Roel Potijk stond vrij en tikte de bal beheerst binnen. Twee minuten later was het de beurt aan SVV. Een vrije trap op ongeveer twintig meter van het doel werd onderweg aangeraakt, DTC-doelman Visschedijk was kansloos: 1-1.

 

SVV drukte direct door en was gevaarlijk met een schot van afstand die door Visschedijk tot hoekschop verwerkt kon worden. Uit de corner ontstond een countermogelijkheid voor DTC, maar om onduidelijke reden floot scheidsrechter Simmelink de situatie af. Na een slordige fase kreeg SVV wederom een vrije trap op een kansrijke positie. De bal belandde dit keer in de muur. De rebound werd nog gevaarlijk richting de kruising geschoten door een SVV-speler, maar doelman Visschelijk toonde zijn kwaliteiten en wist de bal uit de hoek te halen.

 

Een lange bal van achteruit werd even later door de verdediging van SVV verkeerd ingeschat. Olde Keizer wist de bal voor te geven, maar Tebbe schoot van dichtbij naast. Vlak voor rust gaf Arends een te korte terugspeelbal richting Visschedijk. Twee spelers van SVV lagen op de loer en waren net iets eerder bij de bal dan de doelman. Via de kluts nam een speler de bal mee en schoot deze simpel in het lege doel. Grensrechter Peters stak resoluut de vlag omhoog voor buitensel, maar scheidsrechter Simmelink wees naar de middenstip. Niet veel later klonk het rustsignaal.

 

DTC kwam niet scherp uit de kleedkamer. Met een slimme steekpass kwam een SVV'er vrij voor doelman Visschedijk, maar die wist de inzet uit zijn doel te houden. Niet veel later werd een hoge bal slecht weggewerkt door Hof. Een vrije schietkans van negen meter was de doelman te machtig, maar Nijhuis bracht redding op de lijn.

 

Diezelfde Nijhuis gaf niet veel later aan dat hij gewisseld wilde worden. Trainer Telgenhof Oude Koehorst wachtte eerst een corner van Potijk af en dat bleek een prima zet. Nijhuis kopte de scherp aangesneden voorzet hard tegen de touwen: 2-2.

 

Na deze gelijkmaker domineerde DTC het restant van de wedstrijd. Dat resulteerde al snel in een voorsprong. Olde Keizer werd in de zestien meter knullig onderuit gehaald. Simmelink wees naar de stip. Olde Keizer eiste de bal zelf op en schot de bal gedecideerd tegen de touwen. Een verdiende voorsprong voor DTC. 

 

Met nog een klein halfuur te spelen deed SVV weer van zich spreken. Een schot met links werd in de lange hoek op de paal gekruld en de rebound kon simpel binnen gegleden worden. Grensrechter Peters constateerde echter buitenspel en kreeg deze keer wel bijval van de arbiter. De stand bleef ongewijzigd. 

 

Hierna werden er niet veel kansen meer gecreëerd, maar werd er vooral hard gewerkt. DTC kon de wedstrijd via Potijk beslissen, maar dat lukte niet (één keer stuitte hij op de keeper en één keer miste hij nipt een voorzet), waardoor het moest waken voor een gevaarlijke slotfase. Deze kwam er op een paar hoekschoppen na niet. DTC bleef ongeslagen en kon weer drie punten bijschrijven.

 

Man of the Match was Harm Heerink, die na een tactische omzetting de tweede helft vanaf het middenveld speelde. Met zijn goede werklust en bij vlagen goede acties verdiende hij deze uitverkiezing. Volgende week staat er wederom een uitwedstrijd op het programma, tegen Fleringen om 14:00 uur.

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9, Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1, Tilligte
Telefoon 0541-221449

Postadres
Ootmarsumsestraat 99, 7634PN  Tilligte