DTC '07 doet goede zaken en wint overtuigend van concurrent Berghuizen

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

DTC '07 doet goede zaken en wint overtuigend van concurrent Berghuizen

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Jelle ten Dam (Mart Oude Luttikhuis), Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld; Rutger Hof, Mark Hesselink (Wout Groeneveld), Jelco Nijhuis; Ewout Olde Keizer (Lars Arens), Sam Tebbe, Roel Potijk

Na een lange periode zonder competitief voetbal hervatte DTC '07 zondag de competitie tegen koploper Berghuizen. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om promotie. De wedstrijd startte niet best voor DTC. Al na twee minuten lag de bal in het net achter DTC-doelman Visschedijk. Een scherpe voorzet vanaf links werd door Berghuizen-spits Smudde via de binnenkant van de paal binnen gewerkt. 

DTC liet zich niet van de wijs brengen en probeerde meteen een gelijkmaker te forceren. Een goede combinatie tussen Roel Potijk en Olde Keizer resulteerde in een schot van laatstgenoemde, maar de bal vloog over de lat. Niet veel later wist de keeper van Berghuizen een afstandsschot van Tebbe te pareren. 

Na deze eerste twee speldenprikjes was het na een kwartier alsnog raak voor de uitploeg. Een geweldige actie van Tebbe op het middenveld, die daarmee meerdere tegenstanders te slim af was, zorgde ervoor dat hij richting het doel van Berghuizen kon. Zijn schot leek niet hard genoeg, maar werd onderweg door Roel Potijk verlengd, waardoor de keeper kansloos was. Een meer dan terechte gelijkmaker voor DTC. 

Na de treffer drukte DTC goed door. Berghuizen hanteerde veelal de lange bal naar de fysiek zeer sterke spitsen, maar creëerde geen noemenswaardige kansen. Na een positionele wijziging achterin bij DTC kwam Wout Potijk op Smudde te spelen, die hierdoor onschadelijk werd gemaakt. Een goede onderschepping maakte het voor diezelfde Potijk mogelijk om een bal achter de laatste linie van Berghuizen te leggen. Zijn prachtige pass werd op waarde geschat door Tebbe, die eerder bij de bal was dan de keeper van de thuisploeg. Het was een koud kunstje voor de spits om de doelman te passeren en de bal in het lege doel te schuiven.

Na de treffer van Tebbe kreeg DTC meteen de kans om er 1-3 van te maken. Olde Keizer passeerde aan de rechterkant de back van Berghuizen. Zijn voorzet kwam voor de voeten van Hof, maar die raakte de bal verkeerd, waardoor de doelman van Berghuizen een doeltrap mocht gaan nemen.

Hierna ging het gas er bij beide teams een beetje af. Berghuizen creëerde veel hoekschoppen en vrije trappen rondom de zestien van DTC, maar dit leverde niets op. 

Vlak na rust was het eerste moment van gevaar voor DTC. Nijhuis dook op achter de defensie van Berghuizen en probeerde de keeper te omspelen. Die tikte de middenvelder aan, maar scheidsrechter Van Ek vond het vergrijp te licht voor een strafschop. Ook Roel Potijk kreeg de kans op de 1-3 toen hij de bal vanuit de kluts plots voor de voeten kreeg, maar zijn schot vloog naast.

De wedstrijd werd naarmate het einde naderde steeds rommeliger. Het onvermogen van Berghuizen om via combinatievoetbal over de grond tot kansen te komen resulteerde in een stortvloed van lange ballen richting het doel van DTC. Dit leverde, op een slap schotje vanaf zestien meter, niets op voor de thuisploeg. DTC bleef vrij simpel overeind en kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar verder dan speldenprikjes kwamen ze niet. 

Een geweldige overwinning voor een hardwerkend DTC '07, waardoor het de koppositie overneemt van Berghuizen. Man of the Match was Sam Tebbe, die met zijn loopacties en dreiging naar voren een constante plaag was voor de defensie van Berghuizen. Volgende week zondag staat er wederom een zeer belangrijke wedstrijd op het programma voor DTC. Op sportpark De Stockakker is SV De Lutte om 14:00 uur de tegenstander.

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9 te Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1 te Tilligte
Telefoon 0541-221449