DTC'07 in tweede helft langs TVV

geplaatst op: 27-09-2020

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Mark Hesselink, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld; Nick Huusken, Lars Arens, Jelco Nijhuis, Roel Potijk (Ewout Olde Keizer); Sam Tebbe (Harm Heerink) en David Westerhof (Wout Groeneveld).

Na de overwinning van vorige week in de eerste competitiewedstrijd stond er nu een thuiswedstrijd tegen TVV op het programma. Ook de bezoekers hadden hun eerste wedstrijd gewonnen en wilden de goede start een goed gevolg geven.

De openingsfase was van beide kanten lekker fel. Beide teams schroomden de duels niet, maar dit leidde nog niet tot mogelijkheden. Na een klein kwartier viel een hoekschop van Scholte Lubberink op een arm van een TVV verdediger, maar de arbiter zag er geen strafschop in.

Niet lang daarna waren de bezoekers voor het eerst gevaarlijk. De keeper gaf een lange trap naar voren richting de spits die terugkwam uit buitenspelpositie. Hij nam echter geen deel aan het spel en een andere aanvaller ging met de bal richting het doel. Zijn lob ging echter ruim naast.

De ploegen deden niet veel voor elkaar onder, maar de gasten hadden het meeste balbezit. Vlak voor rust dribbelde Huusken het strafschopgebied in en hij werd van achter neergehaald. Een duidelijke strafschop. Iedereen op Sportpark Lattrop dacht dat de scheidsrechter naar de stip wees, maar hij gaf slechts een doeltrap.

Vlak na rust werd de thuisploeg wederom gevaarlijk via een corner. Nijhuis kopte bij de tweede paal de bal via de grond net over. De teams bleven in het vervolg aan elkaar gewaagd, maar ook de volgende kans was voor DTC. Tebbe controleerde knap een lange bal van Potijk en zijn schot scheerde net over de lat.

Dit was slechts een voorbode van Tebbe, die het in het vervolg van de wedstrijd op zijn heupen kreeg. Kort daarna was een verdediger van TVV te laat en hij legde Tebbe neer in de zestien. De scheidsrechter was ditmaal wel overtuigd en legde de bal op de stip. Tebbe ging zelf achter de bal staan en schoot raak, 1-0.

Na de goal was het vooral tegenhouden voor DTC, zonder dat het echt in de problemen kwam. Een afstandsschot van TVV was nog het gevaarlijkst. Het was echter wederom Tebbe die het publiek liet juichen. Hij pikte de bal op eigen helft op, speelde onderweg twee verdedigers uit en schoot laag in de verre hoek raak.

De bezoekers legden zich nog niet neer bij de nederlaag en wisten nog een aantal goede kansen te creëren. Een hard schot van dichtbij werd goed gekeerd door Visschedijk, een inzet van de pijlsnelle linksbuiten ging net naast en een schot van dichtbij ging hoog over.

Het bleef echter bij 2-0 en DTC mag trots zijn op het vertoonde spel. Man of the match was Sam Tebbe, die een ijzersterke tweede helft met twee doelpunten bekroonde. Volgende week is er weer een uitwedstrijd. Manderveen is dan om 14:00 de tegenstander.