DTC '07 - SVV '91 bij 2-1 stand gestaakt na 43 minuten

geplaatst op: 13-10-2019

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Harm Heerink, Pim Scholte Lubberink, Wout Groeneveld, Wout Potijk; Mark Hesselink, Jelco Nijhuis, Lars Arens; Sam Tebbe, Ewout Olde Keizer, Nick Huusken.

In Tilligte werd zondagmiddag om 14:00 uur afgetrapt tussen DTC '07 en SVV '91. DTC verspeelde vorig jaar in de thuiswedstrijd dure punten in de titelstrijd tegen SVV en hoopte vandaag de wedstrijd wel winnend af te sluiten.

De thuisploeg begon scherp aan de wedstrijd. In de tweede minuut was het al raak. Olde Keizer onderschepte een foute pass van de doelman van SVV en de bal kwam via Tebbe bij Huusken terecht, die het leer vervolgens hard tegen de touwen schoot. Niet veel later gaf Nijhuis een strakke voorzet vanaf de zijkant. Tebbe ging nog net onder de bal door, maar Olde Keizer was attent bij de tweede paal en schoot de bal hoog in het doel. DTC was uiterst effectief en stond na tien minuten spelen al op 2-0.

Na de goals van DTC deed ook SVV voor het eerst van zich spreken. Een aanvaller dribbelde gemakkelijk door de verdediging richting in het doel. Net op het moment dat hij wou schieten, maakte Groeneveld een perfecte sliding op de bal. De scheidsrechter oordeelde echter anders en gaf zowaar een penalty. De aanvaller van SVV pakte het cadeautje uit en schoot de penalty hard binnen. Doelman Visschedijk was kansloos en de stand werd 2-1.

In het restant van de eerste helft werd de sfeer langs de kant steeds grimmiger en dit kwam het spel van DTC niet ten goede. SVV kwam steeds beter in de wedstrijd, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet.

Vlak voor rust ging het mis. De scheidsrechter wilde de spits van SVV na een vermeende klap in het gezicht van Nijhuis van het veld sturen, maar wachtte lang met het geven van een rode kaart. Er ontstond chaos op het veld en dat werd alleen maar erger toen de scheidsrechter daadwerkelijk de rode kaart toonde. De wedstrijd werd vervolgens - terecht - gestaakt.

Zo eindigde de middag vroegtijdig met een tussenstand van 2-1. Het is nog onduidelijk of de wedstrijd op een ander moment moet worden uitgespeeld. Volgende week staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma. DTC gaat dan op bezoek bij koploper de Lutte.