DTC'07 vergeet verder uit te lopen tegen fysiek Manderveen

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

DTC'07 vergeet verder uit te lopen tegen fysiek Manderveen

Opstelling DTC'07: Jordi Visschedijk; Harm Heerink (Jelle ten Dam), Jesse Oortman (Mart Oude Luttikhuis), Pim Scholte Lubberink, Rik Groeneveld; Lars Arens, Wout Potijk, Jelco Nijhuis; Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe, Roel Potijk (Mick Brunninkhuis)

Op een frisse zondagmiddag namen DTC'07 en Manderveen het tegen elkaar op in Lattrop. Net als in de vorige wedstrijden begon DTC fel. Dat resulteerde al snel in een kans. Tebbe jaagde door op de keeper van Manderveen, die moest lossen. Er was echter niemand voor het doel die de voorzet van Tebbe binnen kon werken. Niet veel later was er ook de eerste kans voor de bezoekers. Een afstandschot kon door DTC-keeper Visschedijk tot corner worden verwerkt.

Ook Manderveen begon niet slecht aan de wedstrijd. Een steekpass door de defensie van DTC zette een aanvaller van de bezoekers oog in oog met Visschedijk, maar die kwam snel van zijn lijn en wist met een katachtige reflex de inzet te keren. Beide ploegen tastten in eerste instantie af. DTC kreeg na een kwartier spelen het betere van het spel. Een vrije trap vanaf rechts werd door Scholte Lubberink goed voor het doel gebracht. Tebbe stond na een goede loopactie volledig vrij bij de eerste paal en had geen moeite dit buitenkansje te benutten: 1-0.

Na de openingstreffer besloot Manderveen het over een andere boeg te gooien. Met fysiek spel en op sommige momenten erg lomp voetbal probeerden ze een treffer te forceren, maar het beste van het spel bleef duidelijk voor DTC. Nijhuis kon na een goede loopactie aan de rechterkant van het veld voorzetten, maar Roel Potijk kreeg onvoldoende richting aan zijn kopbal. 

Manderveen kwam niet verder dan een aantal afstandschoten, waarmee Visschedijk geen moeite had. Na één van die afstandschoten kon Visschedijk het spel snel hervatten door de bal naar de opstomende Wout Potijk te gooien. Hij kon Tebbe in stelling brengen, maar de keeper van de bezoekers wist redding te brengen. Niet veel later de volgende kans voor DTC: uit een corner kwam de bal na een scrimmage voor de voeten van Arens, maar zijn schot werd geblokt.

Vlak voor rust kwam DTC volledig verdiend op een 2-0 voorsprong. Na een mooie aanval over meerdere schijven - waarbij de defensie van Manderveen helemaal werd weggespeeld - kwam de bal bij Roel Potijk. Zijn voorzet kon in worden getikt door Tebbe. 

Na rust kwam DTC beter uit de kleedkamer dan Manderveen. Een goede bal achter de defensie van de bezoekers kon door Tebbe mee worden genomen richting het vijandelijke doel, maar hij raakte de bal verkeerd. Het schot vloog hoog over het doel. Vlak na deze kans kregen de bezoekers een vrije trap op een gevaarlijke positie, maar net als bij eerdere vrije trappen voor de uitploeg ontbrak alle richting. Het leverde zelfs een kans op een tegenaanval op voor DTC. Tebbe kon op snelheid langs de verdedigers van Manderveen sprinten. Zijn bal op Roel Potijk was op maat: 3-0. Een keurige counter van de thuisploeg.

Hierna probeerde DTC de wedstrijd uit te voetballen. Manderveen besloot er nog een schepje bovenop te doen en begon steeds fysieker te spelen. De volgende kans was wederom voor DTC: Arens kon een voorzet geven vanaf links, de keeper van de bezoekers kreeg de bal niet klemvast. Tebbe kwam echter net tekort.

Vlak voor tijd was er nog een hachelijk moment voor het DTC-doel. Na een voorzet bleef de bal gevaarlijk hangen, maar merkwaardig genoeg wist niemand van Manderveen de bal in het doel te krijgen. In de blessuretijd was er wederom een slippertje van de Manderveen-keeper: hij moest de bal lossen, waarna Nijhuis de kans kreeg om in te schieten. Zijn schot werd echter gekeerd door de Manderveen-keeper, die daarmee zijn fout herstelde. Vlak voor het eindsignaal reageerde een Manderveen-speler zijn frustratie nog af op de enkels van Arens, die het veld geblesseerd moest ruimen.

Een meer dan verdiende overwinning voor DTC, dat verzuimde de score hoger uit te laten vallen tegen een onthutsend zwak Manderveen. Man of the Match was Sam Tebbe, die met zijn loopacties een constante plaag was voor de Manderveen-defensie. Volgende week wordt er om 14:00 uur afgetrapt tegen FC 't Centrum, wederom op Sportpark Lattrop.

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9, Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1, Tilligte
Telefoon 0541-221449

Postadres
Ootmarsumsestraat 99, 7634PN  Tilligte