DTC begint uitstekend aan het nieuwe seizoen

geplaatst op: 20-09-2020

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Harm Heerink, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld; Lars Arens, Jelco Nijhuis, Mark Hesselink; Ewout Olde Keizer (Roel Potijk), David Westerhof (Wout Groeneveld) en Nick Huusken (Kevin Lansink).

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen betrof een uitwedstrijd tegen Bornerbroek. Het grasveld lag er prima bij en ook de temperatuur was voor de tijd van het jaar zeer aangenaam. Kortom, ideale omstandigheden voor een lekker potje voetbal.

De wedstrijd kwam langzaam op gang. Het eerste gevaar ontstond uit een hoekschop en was voor de bezoekers. Scholte Lubberink draaide de bal in en de keeper stompte hem weg. De kopbal van Nijhuis in de rebound kon gemakkelijk gevangen worden. Ook de volgende mogelijkheid was voor DTC. Een schuiver met links van Huusken had echter te weinig snelheid om echt gevaarlijk te worden.

Na een halfuur glipte Huusken voorbij een verdediger en ging de zestien in. Hij werd aangetikt en de scheidsrechter had geen andere mogelijkheid dan de bal op de stip te leggen. Olde Keizer nam de verantwoordelijkheid en faalde niet, 0-1.

Direct daarna was ook de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Een uitgespeelde aanval kon je het niet noemen, maar plots ging de bal toch op de binnenkant van de paal. Doelman Visschedijk kon opgelucht ademhalen en de bal oprapen. Vijf minuten later kwam de volgende aanval van Bornerbroek. Een lage voorzet vanaf rechts werd echter slecht ingesloten en kon gemakkelijk gevangen worden door de keeper.

Vlak voor rust kreeg Westerhof de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Olde Keizer stuurde hem weg maar de hoek was te klein om te kunnen scoren. Bij de hoekschop die daarop volgde werd er door spelers van DTC geappelleerd voor hands, maar de scheidsrechter zag er niets in en floot even later voor de rust.

DTC kwam uitstekend uit de kleedkamer. Een hoekschop van Wout Potijk werd bij de tweede paal ingekopt door Nijhuis die daarmee de 0-2 op het scorebord bracht. Deze goal kwam hard aan bij Bornerbroek, dat in het vervolg van de tweede helft weinig kansen wist te creëren.

De wedstrijd bloedde vervolgens een beetje dood en er waren weinig kansen te noteren. De beste kans was voor Roel Potijk die de bal vrij voor het inschieten had na een voorzet van Huusken. Hij had de bal nog aan kunnen nemen, maar schoof de bal naast. De 0-3 kwam er uiteindelijk alsnog. Wout Groeneveld kopte een lange bal door en Huusken kon doorlopen richting de keeper. Hij bleef rustig en zette de eindstand op het scorebord.

Al met al een verdiende overwinning voor de bezoekers en een uitstekende start van het seizoen. Man of the match was Wout Potijk die verdedigend zijn mannetje stond en bovendien een assist voor zijn rekening nam. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Er wordt om 14:00 afgetrapt op Sportpark Tilligte tegen TVV.