DTC beleeft slechte middag en gaat hard onderuit tegen Overwetering

geplaatst op: 08-10-2023

Opstelling DTC'07: Jordi Visschedijk; Daan Groener (Mart Scholte Lubberink), Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld; Jelco Nijhuis, Mark Hesselink (Nick Huusken), Wout Groeneveld ; Roel Potijk (Lars Arens), Sam Tebbe en Wessel Weusthof (Niels Wessels).

OLST - Na de overwinning vorige week tegen Eilermark hoopte DTC in Olst ook drie punten te pakken. Tegenstander Overwetering had in de eerste twee wedstrijden net als DTC drie punten verzameld en dus stond er op papier een interessant duel op het programma. Ondanks de verre reisafstand, kon de ploeg van trainer Paul Ottenhof weer op veel support rekenen.

Na een minuut stilte en een doelpunt van de pupil van de week kon de wedstrijd beginnen. Daarin nam de thuisploeg het initiatief om de eerste kans van de wedstrijd te creëeren. Na een kwartier kwam Overwetering op voorsprong. De rechtsbuiten van Overwetering nam de bal mee over de achterlijn na een slippertje achterin bij DTC en hij legde de bal keurig terug op een meegelopen medespeler die uiteindelijk scoorde, 1-0.

De thuisploeg ging na het openingsdoelpunt snel op zoek naar de volgende. Doelman Jordi Visschedijk wist een snelle tweede tegentreffer echter te voorkomen. DTC had het erg lastig en dat kon het vooral zichzelf aanrekenen. Het was vaak net een paar stappen te laat en slordig in de passing. Doelman Visschedijk hield de ploeg in deze fase met een uitstekende redding in de wedstrijd. Met een snelle counter meldde DTC zich ook bij het doel van de tegenstander. Na doorkoppen van Wessel Weusthof ging het schot van Sam Tebbe echter ruim over. Even later ging een poging van Rik Groeneveld ruim naast.

De kansen die Overwetering creëerde waren een stuk groter. De linksbuiten kapte in het strafschopgebied naar zijn sterkere rechterbeen, maar zag zijn schot wederom gekeerd worden door Visschedijk. Na ruim een halfuur was de tweede tegentreffer toch echt onvermijdelijk. Een schot vanaf de rand van de zestien verdween in de linkerbenedenhoek, 2-0.

Overwetering kreeg voor de rust nog twee grote kansen, waarvan er één werd benut. Een strafschop werd door een speler van de thuisploeg beheerst binnengeschoten. Een 1 tegen 1 situatie leverde geen doelpunt op door een goede redding van Visschedijk. De teams zochten met een 3-0 ruststand de kleedkamers op.

In de tweede helft waren er een stuk minder mogelijkheden als in de eerste helft. Overwetering leek het iets rustiger aan te doen en DTC wilde vooral niet met een ruime nederlaag het veld af stappen. Toch kwam de thuisploeg na een klein halfuur in de tweede helft op een 4-0 voorsprong na een vrije schietkans op de rand van de zestien.

DTC leek daarna iets beter in de wedstrijd te komen, maar dat was niet genoeg om nog een eretreffer te maken. Een poging van Nick Huusken na een voorzet van Niels Wessels ging net naast. Ook pogingen van Weusthof en Pim Scholte Lubberink troffen geen doel. Het slotakkoord was nog weer voor de thuisploeg. Vlak voor het einde kwam Overwetering nog op 5-0.

Zo werd het voor DTC een middag om snel te vergeten. Het beleefde een offday en ging op het kunstgras in Olst tegen een zeer solide Overwetering hard onderuit. Doelman Jordi Visschedijk wist met een aantal fraaie reddingen een grotere nederlaag te voorkomen en werd 'Man of the Match'. DTC zal zich snel richten op de volgende wedstrijd. Het ontvangt volgende week zondag FC Trias om 14:00 op Sportpark Tilligte.