DTC boekt eenvoudige zege tegen Vilsteren

geplaatst op: 20-03-2022

Opstelling DTC: Jordi Visschedijk; Rutger Hof, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Mick Fox; Mark Hesselink (Jurriën Arends), Lars Arens (Wout Groeneveld), Jelco Nijhuis; Nick Huusken (Wessel Weusthof), Sam Tebbe, Niels Wessels.

Op een winderig Sportpark Lattrop stond voor DTC de wedstrijd tegen Vilsteren op het programma. Voor de thuisploeg was het zaak om na het teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen Manderveen de winnende reeks van daarvoor weer op te pakken. De bezoekers waren na een lange rit in de auto en het resultaat uit de heenwedstrijd (0-5) vooral gekomen om de schade te beperken.

Het spelbeeld was eentonig in de beginfase. DTC had de bal en zocht naar een opening, de bezoekers wachtten af en loerden op de counter. Kansen kwamen moeizaam tot stand in de eerste helft. Dat kwam deels door onzuiverheid in de passing, maar ook door een hobbelig veld.

Het eerste schot tussen de palen kwam pas enkele minuten voor de rust, maar was wel direct raak. Er ontstond wat meer ruimte achterin bij Vilsteren en daar maakte Tebbe goed gebruik van. Na een dribbel schoot hij de bal in de verre hoek raak, 1-0. DTC dacht kort daarna ook op 2-0, te komen, maar het doelpunt van Huusken werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na de pauze werd het snel wel 2-0 en wederom was Tebbe de gevierde man. De doelman van Vilsteren grabbelde en kreeg de bal niet klemvast. Tebbe pikte de bal op en schoot met zijn linker simpel binnen.

Het leek een voorbode voor meer doelpunten, maar ook in de tweede helft bleven de kansen schaars. Van de tegenstander hoefde DTC echter niets te duchten. Het was de bal vaak snel kwijt en tot een uitgespeelde mogelijkheid zijn ze niet gekomen.

Vlak voor tijd zette DTC nog eens goed aan om de derde te maken, maar het bleef bij 2-0. Een schot van Hof werd goed gekeerd door de doelman en een doelpunt van Tebbe werd wegens buitenspel afgekeurd. Met twee doelpunten werd Sam Tebbe 'Man of the Match'. Volgende week weer een lastige uitwedstrijd op het programma. DTC gaat op bezoek bij nummer 3 't Centrum.