DTC boekt moeizame overwinning op Bornerbroek

geplaatst op: 01-12-2019

Opstelling DTC: '07: Jordi Visschedijk, Jelle ten Dam (Harm Heerink), Pim Scholte Lubberink, Wout Groeneveld (Ruben Arends), Rik Groeneveld; Mark Hesselink, Jelco Nijhuis, Roel Potijk; Ewout Olde Keizer (Lars Arens), Sam Tebbe, Nick Huusken.

Na het verlies van vorige week was het voor DTC zaak om weer eens drie punten te pakken. Dat moest thuis in Lattrop gebeuren tegen Bornerbroek, dat na 8 wedstrijden nog puntloos was.

DTC begon slordig aan de wedstrijd en de eerste mogelijkheid kwam uit een hoekschop. Hesselink volleerde een rebound net naast het doel. Na een klein halfuur kreeg Tebbe de beste kans van de eerste helft. Hij nam een diepe pass goed mee en schoot hard en laag richting de verre hoek. De doelman van Bornerbroek redde uitstekend.

Daarna deed ook de uitploeg van zich spreken. Na een korte corner variant ontstond uit de rebound van dichtbij een schietkans. Rik Groeneveld gooide zich ervoor en blokte het schot. Een afstandsschot was niet veel later een stuk gevaarlijker. De bal zwabberde onderweg en ging hard tegen de paal.

Vlak voor de rust kregen beide ploegen nog een kans. Na een snelle inworp kon Huusken de bal meenemen richting de keeper. Die bracht echter weer prima redding. Bornerbroek had iets meer geluk in de afronding. Een schot in de zestien ging via het hoofd van Scholte Lubberink het doel in, 0-1.

De thuisploeg kwam sterk uit de kleedkamer en werd in korte tijd meerdere keren gevaarlijk. Een afstandsschot van Hesselink ging net naast. Een inzet van Arens ging recht op de keeper en Nijhuis schoot na een vrije trap ook recht op de doelman af.

Bornerbroek kreeg in de tweede helft eigenlijk maar een mogelijkheid, maar die was wel direct heel groot. Een voorzet kon vanaf de 5 meter vrij worden ingekopt, maar de aanvaller had zijn vizier niet op scherp en kopte over. Vijf minuten later was ook de thuisploeg plots heel dichtbij. Ten Dam stuurde Huusken weg aan de rechterkant en hij schoot de bal in de korte hoek hard tegen de paal.

Langzaamaan speelde ook de tijd een rol en kwam een nederlaag steeds dichterbij. Vijf minuten voordat de reguliere speeltijd erop zat, werd het toch nog gelijk. Een voorzet van Tebbe kon nog net door Scholte Lubberink worden aangeraakt waarna deze achter de doelman in het doel rolde, 1-1.

De thuisploeg nam echter geen genoegen met een punt en ging opzoek naar nog een doelpunt. Nijhuis verdiende in de hoek na een fraai hoogstandje een vrije trap. Deze werd door Scholte Lubberink ingebracht en het was Nijhuis die de bal in het doel schoot, 2-1.

DTC trok de voorsprong uiteindelijk over de streep. Het spel was niet altijd top, maar door hard werken in de tweede helft kon de wedstrijd toch winnend worden afgesloten. Man of the match Rik Groeneveld speelde vooral verdedigend een ijzersterke wedstrijd. Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma. DTC gaat dan op bezoek bij Manderveen.