DTC breidt koppositie uit na overwinning op TVV

Altijd op de hoogte zijn van wat er speelt? Laat je toevoegen aan de WhatsApp groep! 06-13290083 voor meer informatie.

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

geplaatst op: 08-05-2022

Opstelling DTC: Jordi Visschedijk; Rutger Hof (Roel Potijk), Wout Groeneveld, Wout Potijk, Mick Fox; Mark Hesselink, Lars Arens, Jelco Nijhuis; Nick Huusken (Tom Huusken), Sam Tebbe, David Westerhof (Wessel Weusthof).

DTC kon haar voorsprong als koploper uitbreiden naar 4 punten als er werd gewonnen in de uitwedstrijd tegen TVV. Een tegenstander waar DTC het vaak moeilijk tegen heeft en ook eerder dit seizoen viel de winnende treffer voor DTC pas vlak voor tijd.

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje kwam de wedstrijd wat moeizaam op gang. Echte kansen waren er nog niet geweest toen plots een speler van TVV een rode kaart gepresenteerd kreeg van de scheidsrechter. Vermoedelijk had hij wat lelijks gezegd tegen de scheidsrechter die daar duidelijk niet van gediend was.

Ook tegen tien man had DTC moeite om kansen te creëren. Toch kwam het na een halfuur op voorsprong. Westerhof schoot via een verdediger op de lijn raak en zette DTC op 0-1. Een paar minuten later had hij ook de 0-2 kunnen maken op aangeven van Nijhuis. Zijn volley ging echter hard over het doel waardoor de teams met een 0-1 stand de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft wilde DTC zo snel mogelijk de voorsprong verder uitbreiden en het wist al snel een aantal kansen te creëren. Westerhof zag zijn schot geblokt worden na goed voorbereidend werk van Huusken. Diezelfde Huusken had vijf minuten later de 0-2 op zijn schoen. Tebbe had de doelman omspeelt en gaf de bal voor op Huusken, maar hij kreeg de bal voor open doel onder druk van een verdediger niet in het doel.

Niet lang daarna een vrijwel identieke situatie. Tebbe was zijn directe tegenstander te slim af en kon richting het doel van TVV lopen. Hij legde de bal breed op de meegelopen Huusken die dit keer wel het net wist te vinden, 0-2.

Het was in de tweede helft lang niet altijd te zien dat DTC met een man meer aan het voetballen was. De thuisploeg werd bij vlagen gevaarlijk via de snelle buitenspelers, maar de beste kansen waren voor de spits van TVV. Bij zijn eerste mogelijkheid schoot hij de bal wat wild over. Bij zijn tweede kans stuitte hij op doelman Visschedijk.

Er werd verder niet meer gescoord en dus breidde DTC zijn voorsprong op Manderveen uit tot 4 punten. Met nog vier wedstrijden op het programma is dat een uitstekende uitgangspositie. Wout Potijk speelde achterin een sterke wedstrijd en werd 'Man of the Match' Volgende week staat er een lastige wedstrijd op programma tegen Bentelo, dat haar laatste 9 wedstrijden winnend wist af te sluiten. De aftrap op Sportpark Tilligte is om 14:00.