DTC doet niet onder voor derdeklasser RSC in beker

geplaatst op: 05-09-2021

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Harm Heerink (Wout Groeneveld), Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld; Mark Hesselink, Lars Arens (Nick Huusken), Jelco Nijhuis, Jurrien Arends (Daan Groener); Sam Tebbe en Niels Wessels (Ewout Olde Keizer).

Het nieuwe seizoen van DTC begint met drie bekerwedstrijden. De eerste tegenstander was RSC, dat uitkomt in de derde klasse. De omstandigheden op Sportpark het Maalland waren met een prima veld en een zomers weertje uitstekend.

De eerste kans van de wedstrijd was voor DTC. Wessels zag zijn schot net voorlangs gaan. Iets later was Wessels nog dichterbij een doelpunt. Zijn schot in de korte hoek ging nog via de keeper tegen de paal.

Na een klein halfuur werd ook RSC voor het eerst gevaarlijk. Na een aanval over links werd de bal laag voorgezet. Tot een schot kwam het echter niet en na wat kunst en vliegwerk belandde de bal in de handen van doelman Visschedijk.

DTC was de betere partij in de eerste helft. Het kreeg via Tebbe nog een goede mogelijkheid om de score te openen. Na een rush over de linkerkant van het veld kon hij echter geen ruimte vinden voor het schot en tot zijn verbazing kreeg hij zelfs een vrije trap tegen. Ruststand 0-0.

RSC kwam scherp uit de kleedkamer en was in de eerste tien minuten van de tweede helft gevaarlijker dan de gehele eerste helft. Drie gevaarlijke momenten in korte tijd, maar de doelman van DTC werd nog niet écht aan het werk gezet.

DTC kwam hierna weer wat beter in de wedstrijd en was in deze fase ook de ploeg die het dichtst bij een doelpunt was. Nijhuis dwong met een afstandsschot de keeper van RSC tot een serieuze redding. Even later ging het bijna helemaal mis in de opbouw bij RSC. Tebbe zette hoog druk en kon de bal blokken, die vervolgens bovenop de lat terechtkwam. De thuisploeg kwam met de schrik vrij.

In de slotfase werden de ruimtes wat groter en kreeg RSC nog twee goede kansen. Een aanvaller stuitte op Visschedijk en diezelfde aanvaller schoot niet veel later nipt voorlangs. In een tegenstoot kreeg Huusken ook nog de kans om de score te openen, maar hij kreeg de bal niet goed onder controle en kon daardoor niet schieten.

DTC wist het gelijkspel vast te houden en dat was een uitstekend resultaat. Op het veld was het klasse verschil nauwelijks te merken en DTC was vooral in de eerste helft de bovenliggende partij. De volgende bekerwedstrijd is een thuiswedstrijd tegen KOSC. De derby begint om 14:00 op Sportpark Lattrop.