DTC doet zichzelf te kort en leidt zure nederlaag tegen Reutum

Altijd op de hoogte zijn van wat er speelt? Laat je toevoegen aan de WhatsApp groep! 06-13290083 voor meer informatie.

 

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

DTC doet zichzelf te kort en leidt zure nederlaag tegen Reutum

geplaatst op: 29-10-2023

Opstelling DTC'07: Jordi Visschedijk; Mick Fox, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld; Lars Arens (Niels Wessels), Mark Hesselink, Wout Groeneveld; David Westerhof (Wessel Weusthof, Daan Groener), Sam Tebbe en Nick Huusken.

REUTUM - Op een typische herfstdag ging DTC '07 richting Sportpark de Kottenbrei voor een uitwedstrijd tegen V.V. Reutum. Reutum degradeerde vorig jaar uit de tweede klasse en kent een wisselvallige start van het seizoen in de derde klasse. Uit werd twee keer ruim verloren, maar thuis is de ploeg nog ongeslagen en wist het een keer te winnen en een keer gelijk te spelen. DTC hoopte na twee ruime nederlagen ook weer een resultaat te behalen.

De teams waren in de openingsfase aan elkaar gewaagd. Aan beide kanten waren weinig kansen en het duurde ruim twintig minuten voordat de eerste echte mogelijkheid genoteerd kon worden. De mogelijkheid was voor DTC en het had eigenlijk een doelpunt moeten opleveren. Na een fout in de opbouw bij Reutum kreeg David Westerhof de kans om te schieten, maar zijn inzet werd door de keeper met zijn voeten gepareerd. Nick Huusken wist met zijn kopbal in de rebound wel de doelman te passeren, maar een verdediger bracht redding op de lijn.

DTC had in deze fase van de wedstrijd weinig te vrezen van de thuisploeg en een voorsprong was niet onverdiend geweest. Huusken maakte nog een prachtige actie over de rechterflank, maar had bij de afronding net iets te veel tijd nodig, waardoor zijn schot in het zijnet ging. Ruststand 0-0.

In de tweede zaten alle meegereisde supporters nog niet op hun plek of DTC stond al op voorsprong. Na een mooie actie van Sam Tebbe belandde de bal voor de voeten van Lars Arens en hij schoot DTC verdiend op voorsprong, 0-1. Kort daarna een volgende kans voor DTC om de voorsprong te verdubbelen. Westerhof moest afronden met rechts en deed dat niet onverdienstelijk, maar hij krulde de bal net naast.

Net binnen het uur kwam Reutum op gelijke hoogte. Een harde scherpe voorzet vanaf de linkerkant werd attent door een speler binnen getikt, 1-1. DTC pakte daarna de draad weer op en het duurde niet lang voordat het opnieuw op voorsprong kwam. Een vrije trap van Pim Scholte Lubberink werd door Tebbe met het hoofd van richting veranderd, waardoor de doelman van de thuisploeg gezien was, 1-2. Nog een vrije trap van Scholte Lubberink vijf minuten later ging bijna in een keer binnen, maar deze keer bracht de doelman wel redding.

Een kwartier voor tijd kwam Reutum wederom langszij. DTC probeerde de voetballende oplossing te vinden, leed vervolgens balverlies en moest aan de zijkant van het strafschopgebied een vrije trap weggeven. Die werd vervolgens schitterend door een middenvelder van Reutum in de verre hoek binnen gekruld, 2-2.

In de slotfase kon de wedstrijd nog beide kanten op gaan. Wout Groeneveld was na een voorzet van Niels Wessels dichtbij de 2-3. Zijn inzet met links vloog net langs de kruising. Aan de andere kant wist Reutum wel de 3-2 te maken. Een lange bal werd prachtig aangenomen en vervolgens in de verre hoek binnengeschoten. DTC probeerde daarna nog een punt binnen te halen, maar daar was te weinig tijd voor.

Al met al een zure nederlaag voor DTC. Het had op zijn minst een punt verdiend en gezien de kansenverhouding was een overwinning ook niet onverdiend geweest. Desondanks blijven de drie punten in Reutum en blijft DTC met lege handen. Aanvaller Nick Huusken zorgde voorin voor de meeste dreiging en werd 'Man of the Match'. Volgende week speelt DTC weer een thuiswedstrijd. Op Sportpark Lattrop komt SV Delden op bezoek. De aftrap is om 14:00.

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9, Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1, Tilligte
Telefoon 0541-221449

Postadres
Cobbingstraat 13, 7631JB, Ootmarsum