DTC draagt rode lantaarn over na overwinning tegen SV Delden

Altijd op de hoogte zijn van wat er speelt? Laat je toevoegen aan de WhatsApp groep! 06-13290083 voor meer informatie.

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

geplaatst op: 17-12-2023

Opstelling DTC'07: Jordi Visschedijk; Mick Fox, Wout Groeneveld, Pim Scholte Lubberink, Rik Groeneveld; Jelco Nijhuis, Mark Hesselink, Lars Arens (Daan Groener), Roel Potijk (Niels Wessels); Sam Tebbe en Nick Huusken (Wessel Weusthof).

LATTROP - Op Sportpark Lattrop stond de inhaalwedstrijd tussen DTC '07 en SV Delden op het programma. De gasten uit Delden waren uitstekend aan het seizoen begonnen, maar van de laatste vier wedstrijden werden er drie verloren. DTC staat onderaan de ranglijst, maar heeft nog wel een aantal inhaalwedstrijden tegoed.

In de openingsfase waren de teams aan elkaar gewaagd. Beide ploegen wisten in de eerste tien minuten wel een doelpoging noteren, maar daar kregen beide keepers het nog niet benauwd van. De keeper van SV Delden moest na een kwartier wel in actie komen na een goede actie van Tebbe. Hij zag zijn schot in de korte hoek tot hoekschop verwerkt worden.

DTC was vervolgens de bovenliggende partij, maar wist dat niet uit te drukken in kansen. Het veld maakte het niet gemakkelijk om vlot combinatie spel te spelen waardoor er veel duels werden uitgevochten op het middenveld. Beide ploegen probeerden op een opportunistische manier tot kansen te komen, maar kenden daarin weinig succes.

De ruststand van 0-0 was daarom een logisch gevolg, maar wie de uitslagen van de vorige wedstrijden van zowel Delden als DTC had bekeken zag al snel één overeenkomst: veel doelpunten. In de tweede helft maakten de ploegen die reputatie al snel waar, maar eerst werd er aan beide kanten nog een grote kans gemist. Tebbe kon na een steekpass van Jelco Nijhuis richting het doel, maar hij schoot in de korte hoek naast. Een speler van Delden ontsnapte aan buitenspel en kon alleen richting Jordi Visschedijk, maar hij schoof de bal naast.

Vrijwel direct na die grote kans van Delden kwam DTC op voorsprong. Een voorzet van Tebbe belandde bij de tweede paal op het hoofd van Nick Huusken en hij zette DTC op voorsprong 1-0. De wedstrijd leek los en al snel kreeg Lars Arens de kans om de 2-0 te maken, maar hij schoof de bal net voorlangs. Enkele minuten later was het echter alweer gelijk. Visschedijk zat mis bij een lange bal naar voren en werd in eerste instantie nog gered door de paal. De rebound ging echter alsnog binnen, 1-1.

DTC wist al snel de voorsprong te herstellen. Een vrije trap van Pim Scholte Lubberink werd door Tebbe op de rand van de zestien richting het doel gekopt. De doelman stond aan de grond genageld en zag de bal het doel in vallen, 2-1. Zo'n tien minuten voor tijd leek DTC de wedstrijd in het slot te gooien. Tebbe was wederom met het hoofd de doelpuntenmaker (3-1). Mark Hesselink was uit een hoekschop de aangever.

Het werd echter nog een spannende slotfase. Drie minuten voor tijd wist Delden de aansluitingstreffer te maken. Een lage teruggetrokken voorzet werd door een speler binnen geschoven, 3-2. De scheidsrechter trok aardig was blessuretijd bij, maar DTC kwam eigenlijk niet meer in de problemen en trok de overwinning over de streep.

Met de tweede overwinning van het seizoen droeg DTC de rode lantaarn over aan Heeten. Ook Eilermark wordt gepasseerd op de ranglijst waardoor DTC de winterstop ingaat op een twaalfde plek. Sam Tebbe was met een assist en twee doelpunten weer eens belangrijk en werd 'Man of the Match'. Voor DTC volgt nu een korte winterstop. Op zondag 14 januari wordt de competitie weer hervat met een thuiswedstrijd op Sportpark Tilligte tegen Lemelerveld.