Doelpuntloos gelijkspel tussen DTC en Bentelo

geplaatst op: 22-09-2019

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Harm Heerink, Pim Scholte Lubberink, Mark Hesselink (Lars Arens), Wout Potijk; Jelco Nijhuis, Wout Groeneveld, Rutger Hof; Sam Tebbe, Ewout Olde Keizer, Nick Huusken (Roel Potijk).

Op een zonnige middag in Lattrop speelde DTC zijn eerste competitie wedstrijd tegen Bentelo.

DTC begon sterk aan de wedstrijd. In de tweede minuut lag de bal al in het doel. Een steekpass van Nijhuis belandde bij Tebbe. Hij legde de bal terug op Huusken die vervolgens tegen de binnenkant van de paal schoot. Olde Keizer stond vervolgens op de juiste plek om de rebound binnen te schieten, maar hij deed dit in buitenspelpositie, waardoor de stand 0-0 bleef.

Een kleine tien minuten later kreeg DTC wederom een kans om op voorsprong te komen. Olde Keizer nam de bal op het middenveld over na een verkeerde aanname van een verdediger van Bentelo. Hij gaf een steekpass op Huusken die vervolgens de achterlijn haalde. Hij legde de bal terug op de meegekomen Olde Keizer die de bal net miste. Nijhuis kon wel vrij inschieten, maar zijn inzet ging voorlangs. De tweede grote mogelijkheid voor DTC om op voorsprong te komen.

Even later deed ook Bentelo voor het eerst van zich spreken. Een corner werd bij de tweede paal teruggelegd richting de zestien meter. Een vrije schietkans werd nog net geblokt door Heerink. Een vrije trap leverde later meer gevaar op. De bal werd afdraaiend ingebracht en kon vrij worden ingekopt, maar de bal belandde bovenop de lat.

DTC kreeg voor de rust nog een aantal mogelijkheden om te scoren. Tebbe haalde na een combinatie met Huusken de achterlijn en kon de bal terugleggen op Nijhuis. Hij kwam niet helemaal uit met zijn passen en schoot de bal wederom voorlangs. DTC kreeg ook nog twee vrije schoppen, zowel op de linker als de rechter punt van het strafschopgebied. Beide leverde echter geen groot gevaar op, waardoor de ploegen zonder goals de rust in gingen.

Na de rust was het spel van DTC een stuk rommeliger. Bentelo kwam beter in de wedstrijd, maar wist nog geen grote kansen te creëren. Het eerste gevaar in de tweede helft kwam dan ook van DTC. Een vrije trap vanaf de zijlijn werd door Olde Keizer op het hoofd van Nijhuis gelegd. Hij kon de bal echter geen richting meegeven waardoor de bal ruim naast ging.

Ook het volgende gevaar kwam van DTC. Olde Keizer speelde zichzelf vrij, maar zijn schot werd geblokt. Hij pikte de bal zelf weer op en legde de bal terug op Tebbe, maar ook zijn schot werd door een verdediger van Bentelo geblokt. Even later had Tebbe de bal wel in het doel liggen. Hij werd weggestoken en knokte zich langs zijn verdediger, schoot de bal vervolgens knap onder de doelman door, maar de grensrechter van Bentelo stak de vlag omhoog. Zo werd voor de tweede keer een doelpunt van DTC afgekeurd wegens buitenspel.

In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Bentelo nog twee goede kansen op de overwinning. De spits kon de bal aannemen in de zestien en speelde deze door naar de vrijstaande rechtsbuiten. Zijn schot ging echter recht op doelman Visschedijk. Een voorzet leverde even later meer gevaar op. Deze kon bij de tweede paal vrij worden ingekopt, maar ging wederom recht op Visschedijk af.

Zo eindigde de wedstrijd zoals die begon, 0-0. DTC had vooral in de eerste helft een doelpunt moeten maken. In de tweede helft had de wedstrijd vervolgens beide kanten op kunnen vallen. Man of the match was Nick Huusken, die met zijn snelheid voorin een uur lang voor gevaar zorgde. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma. Op 6 oktober speelt DTC zijn volgende wedstrijd. Er wordt dan om 14:00 afgetrapt in Enschede tegen Phenix.