DTC hervat competitie met dubbele cijfers tegen Mariënheem

geplaatst op: 20-02-2022

Opstelling DTC: Jordi Visschedijk; Rutger Hof, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Mick Fox (Lars Arens); Mark Hesselink Wout Groeneveld, Jelco Nijhuis; Nick Huusken (Wessel Weusthof), David Westerhof, Niels Wessels (Jurriën Arends).

Na drie maanden stond er eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma. DTC doet nog volop mee in de strijd om de eerste periodetitel. Daarin moet het nog drie wedstrijden afwerken en de eerste horde die genomen moest worden was hekkensluiter Mariënheem. De bezoekers hadden tot aan vandaag één puntje verzameld en dus zou DTC met alles minder dan een driepunter geen genoegen nemen. Vanwege de slechte weersomstandigheden werd de wedstrijd afgewerkt op het kunstgrasveld van buurman KOSC in Ootmarsum.

De verhoudingen tussen beide teams waren in de openingsfase direct duidelijk. De thuisploeg heerste en de bezoekers waren gekomen om de schade te beperken. Westerhof trof in de eerste tien minuten van de wedstrijd de lat en de eerste treffer liet lang op zich wachten. Na een klein halfuur kopte Nijhuis een hoekschop van Hesselink binnen en was de ban gebroken. Dat bleek, want amper een minuut later was het ook al 2-0. Huusken schoot in de korte hoek raak.

DTC wist vlak voor rust nog eens tweemaal snel achter elkaar te scoren. Op aangeven van Huusken maakte Westerhof de 3-0. Enkele minuten later was het wederom Westerhof die de ruststand op 4-0 bepaalde. DTC had helemaal niets te vrezen van Mariënheem en was van plan om de score in de tweede helft nog verder uit te breiden.

Dat lukte best aardig, want al vroeg in de tweede helft zorgde Huusken met zijn tweede van de middag voor 5-0. De volgende treffer liet ook niet lang op zich wachten. Scholte Lubberink bracht een vrije trap laag voor het doel en de inmiddels als verdediger spelende Groeneveld tikte de bal binnen.

In het laatste kwartier van de wedstrijd drong DTC nog eens aan. De bezoekers speelden inmiddels nog maar met tien man (een speler kon niet verder nadat er al drie keer was gewisseld) en daar profiteerde de thuisploeg optimaal van. In korte tijd maakte Nijhuis zijn tweede en derde doelpunt van de wedstrijd. Bij beide doelpunten zag de doelman van Mariënheem er niet goed uit. Ook Westerhof maakte zijn hattrick compleet. Het slotakkoord was voor invaller Weusthof. Het scorebord ging niet verder dan 9, maar Weusthof maakte toch echt de 10-0.

Voor DTC uiteindelijk een zeer prettige hervatting van de competitie. Het had geen kind aan Mariënheem en liep in de tweede helft uit naar een overwinning in de dubbele cijfers. David Westerhof was de gevaarlijkste man aan de kant van DTC en werd 'Man of the Match'. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma. De week erop gaat DTC op bezoek bij VV Haaksbergen.