DTC in beker ook tegen KOSC onderuit

geplaatst op: 10-09-2023

Opstelling DTC'07: Tristan Bergman; Daan Groener, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Rik Groeneveld (Rutger Hof); Lars Arens (Mark Hesselink), Jelco Nijhuis, Wout Groeneveld (Roel Potijk); Niels Wessels (Nick Huusken), Sam Tebbe en Wessel Weusthof (David Westerhof

TILLIGTE - In de tweede speelronde van het bekertoernooi ontving DTC op een zonovergoten Sportpark Tilligte buurman KOSC uit Ootmarsum. Vorig jaar in de competitie bleef DTC ongeslagen in de onderlinge duels. In Ootmarsum bleef het 0-0 en in Tilligte werd er overtuigend met 4-1 gewonnen. KOSC ging vorige week verassend onderuit tegen vijfdeklasser Manderveen en ook DTC verloor haar eerste wedstrijd op bezoek bij Luctor et Emergo.

KOSC had het meeste balbezit in de openingsfase en kwam ook al vroeg op voorsprong. Een hoekschop werd bij de eerste paal binnen gekopt voordat de uitkomende Tristan Bergman de bal kon wegstompen. De bezoekers bleven daarna het meeste balbezit hebben, maar de volgende mogelijkheid kwam pas na zo'n twintig minuten voetballen. Een schot van afstand van de aanvoerder kon door Bergman over het doel worden getikt.

Kort daarna liet ook DTC van zich horen. Een lange bal van Pim Scholte Lubberink werd alleen door Sam Tebbe op waarde geschat. Hij nam de bal mee richting het doel, kapte zijn tegenstander uit en legde de bal breed op Wessel Weusthof. Die kreeg de bal echter niet tussen de palen. Vijf minuten later mocht Tebbe ondanks een vlagsignaal van de grensrechter wederom richting de keeper. Deze keer werd zijn inzet fraai gepareerd door de doelman.

Vlak voor de pauze wisten de bezoekers hun voorsprong te verdubbelen. Een fraaie voorzet vanaf de zijkant werd door een inlopende middenvelder raak gekopt, 0-2. Genoeg werk aan de winkel dus voor DTC, dat na de rust wat agressiever in de duels was. Trainer Paul Ottenhof had drie verse krachten binnen de lijnen gebracht en dat leek zijn vruchten af te werpen.

De eerste mogelijkheid in de tweede helft was dan ook voor DTC. Een vrije trap van Pim Scholte Lubberink belandde voor de voeten van Weusthof, maar zijn schot ging over. Aan de andere kant ook een mogelijkheid voor KOSC. Een hard schot van de rechtsbuiten ging net over. Ondanks dat DTC in de tweede helft beter voor de dag kwam als in de eerste, liep het nog steeds geen storm qua aantal mogelijkheden. KOSC had de wedstrijd onder controle en kwam ook op 0-3. Bergman wist eerst nog redding te brengen, maar de rebound was hem te machtig.

In de slotfase leek DTC er aardig doorheen te zitten. De 0-4 ging in eerste instantie wegens buitenspel nog niet door, maar enkele minuten later stond de 0-4 alsnog op het scorebord. De scheidsrechter floot direct daarna voor het eindsignaal.

Zo leidde DTC haar tweede nederlaag op rij in deze bekercampagne. Het werd vanmiddag in de derby op vele fronten afgetroefd en leed een terechte nederlaag. Volgende week staat alweer de laatste bekerwedstrijd op het programma. Dan krijgt DTC op bezoek bij Manderveen een nieuwe kans op een overwinning. De aftrap op Sportpark de Samenwerking is om 14:00.