DTC in de dubbele cijfers tegen machteloos Vosta

geplaatst op: 19-05-2019

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Rutger Hof, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk (Ruben Arends), Rik Groeneveld; Mark Hesselink, Wout Groeneveld, Jelco Nijhuis (Jelle ten Dam); Ewout Olde Keizer, Sam Tebbe, Roel Potijk (Nick Huusken)

Op een zonnige middag trapten DTC en Vosta af op een overvol Sportpark Lattrop. Pupil van de Week Jesse Berkers passeerde met een paar mooie acties de spelers van Vosta en gaf de DTC-spelers meteen het goede voorbeeld. DTC begon prima aan de wedstrijd. Na een korte periode aftasten was na tien minuten de eerste kans raak: Hof werd langs de lijn weggestuurd door Hesselink en gaf een prima voorzet op Tebbe. Die kwam knap voor zijn man en tikte de bal in het doel van Vosta voor de vroege voorsprong: 1-0.

Vosta leek niet bij de les en zag DTC vrijuit voetballen. De bal werd goed rondgespeeld en dat leverde meteen de volgende kans op. Roel Potijk gaf de bal goed voor op Hesselink, maar de bal sprong lastig op en het schot van de middenvelder vloog over. Niet veel later kwam ook Tebbe in kansrijke positie voor het Vosta-doel na een goede steekpass van Olde Keizer, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper. Tebbe kreeg de bal echter weer voor zijn voeten en gaf goed voor op aanvoerder Scholte Lubberink, die volledig vrij voor het doel rustig bleef en de bal tegen de touwen schoot.

Na een kwartier spelen zat DTC dus al in een aangename positie met de 2-0 voorsprong. De thuisploeg nam geen gas terug en ging vol op zoek naar het volgende doelpunt. Potijk kwam een minuut na de treffer van Scholte Lubberink vrij na een goede voorzet, maar zijn schot werd gekeerd door de Vosta-keeper.

De uitploeg had niets in te brengen en DTC kon vrijuit combineren op de vijandelijke helft. Na een halfuur werd DTC weer gevaarlijk: Tebbe gaf een goede voorzet vanaf de rechterkant van het veld. Roel Potijk nam de bal randje zestien goed aan en schoot, maar zijn inzet vloog net over de lat. De volgende kans van DTC was echter wel raak: Hof werd wederom goed weggestuurd aan de rechterkant van het veld en de verdediger gaf de bal voor. Olde Keizer kwam er net niet aan, maar Roel Potijk kon de bal nogmaals voorgeven op een volledig vrijstaande Tebbe. Die had dan ook geen enkele moeite de 3-0 te maken.

Vlak voor rust kreeg DTC nog een cadeautje van de uitploeg uit Enschede. Olde Keizer werd in de diepte weggestuurd en probeerde de keeper te omspelen. Die had een overtreding nodig om de DTC-spits af te stoppen. Arbiter Nijhuis wees terecht naar de stip en Olde Keizer benutte de uitgelezen kans op de 4-0 koeltjes.

Vlak voor het rustsignaal kwam Vosta voor het eerst gevaarlijk voor het DTC-doel. Een afvallende bal werd randje zestienmeter ingeschoten door een Vosta-speler, maar tot geluk van DTC viel de bal op de paal.

De tweede helft begon moeizaam van beide kanten. DTC had wel het overwicht, maar was niet zo nauwkeurig als in de eerste helft. Na ongeveer twintig minuten spelen in de tweede helft werd DTC voor het eerst weer gevaarlijk: Olde Keizer en Tebbe combineerden goed vlak buiten het strafschopgebied van Vosta, maar het schot van Tebbe vloog over.

Met nog een kwartier te spelen stond het nog steeds 4-0 in het voordeel van de thuisploeg. De nul werd echter niet gehouden: uit een vrije trap kopte Vosta-speler Trap de bal achter Visschedijk, die volledig kansloos was bij deze inzet. Het was een wake-upcall voor de thuisploeg. Twee minuten na de treffer van Vosta lag er aan de andere kant van het veld ook weer een bal in het net: Hof werd - niet voor het eerst deze middag - weggestuurd aan de rechterkant. Zijn voorzet kwam bij Tebbe, die volledig vrij de 5-1 kon maken.

Na deze treffer was het verweer van Vosta gebroken. Huusken schoot zijn eerste kans van de wedstrijd naast, maar een aantal minuten later was het wél raak voor de invaller. In eerste instantie redde de keeper nog, maar de intikker die volgde was geen probleem: 6-1. Een minuut later leed Vosta onnodig balverlies op de eigen helft, waardoor Tebbe richting het vijandelijke doel kon. Hij gaf de bal af op Olde Keizer, die de bal simpel in het lege doel schoot voor de 7-1.

DTC besloot nog even lekker aan het doelsaldo te gaan werken tegen een machteloos Vosta. Geweldig voorbereidend werk van Hesselink zorgde ervoor dat Olde Keizer de bal hard in het Vosta-doel kon schieten. Diezelfde Olde Keizer werd een paar minuten later weggestuurd in de diepte. Oog in oog met de keeper legde hij af op de meegelopen Scholte Lubberink, die met een intikker zijn tweede van de middag maakte.

De thuisploeg kreeg de uitgelezen kans om de 10-1 te maken toen Huusken in het strafschopgebied werd aangetikt. Wederom wees scheidsrechter Nijhuis naar de stip, maar ditmaal schoot Olde Keizer de bal tegen de keeper aan. De tiende treffer kwam er alsnog voor DTC: Scholte Lubberink schoot een vrije trap van ongeveer 35 meter over de verbouwereerde  Vosta-keeper, die totaal niet op stond te letten.

Een goede generale voor DTC, dat volgende week vol voor de titel kan gaan op bezoek bij koploper La Première. Een Man of the Match wordt er vandaag niet gekozen, aangezien het hele team voor deze uitverkiezing in aanmerking kwam.

Voor de wedstrijd tegen La Première worden er bussen geregeld vanuit DTC. Wil je mee naar Almelo om het team aan te moedigen in de titelstrijd? Meld je dan aan voor de supportersbus via wedstrijdsecretariaatsenioren@dtc07.nl of via 0620507678.