DTC in slotfase voorbij Hengelo

geplaatst op: 28-10-2019

Opstelling DTC '07: Jordi Visschedijk; Wout Potijk (Jelle ten Dam), Pim Scholte Lubberink, Wout Groeneveld, Rik Groeneveld; Mark Hesselink, Jelco Nijhuis, Roel Potijk; Nick Huusken (Ruben Arends), Sam Tebbe, Ewout Olde Keizer (Lars Arens).

In Lattrop stond de wedstrijd tussen DTC en Hengelo op het programma. Na de nederlaag van vorige week was het voor DTC belangrijk om weer drie punten te pakken. Tegenstander Hengelo had na vier wedstrijden alleen puntverlies geleden tegen de Lutte.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Na een fout in de opbouw bij Hengelo, belandde de bal bij Nijhuis. Zijn voorzet ging richting de tweede paal, waar zowel Olde Keizer als Tebbe vrij stonden. Die laatste kopte de bal echter hoog over het doel. Even later was ook Hengelo voor het eerste gevaarlijk. Een indraaiende voorzet ging richting de tweede paal, maar de inzet rolde voor het doel langs.

Hierna volgde een goede fase van DTC. Na kort combinatiespel aan de rechterkant van het veld passte Olde Keizer naar de vrijstaande Tebbe. Zijn vrije schietkans ging echter recht op de keeper. Nog geen minuut later was er een volgende mogelijkheid. Huusken schoot deze keer op de rand van de zestien de bal net over het doel.

Na een klein halfuur was het weer de beurt aan Hengelo. Een steekpass richting de spits werd door Wout Groeneveld uitstekend onderschept middels een sliding op de bal. De scheidsrechter zag hier echter een overtreding in en legde de bal zowaar op de stip. Hengelo wist wel raad met dit cadeautje en kwam op een 0-1 voorsprong.

DTC antwoordde vrijwel direct. Na een chaotische situatie in het strafschopgebied van Hengelo wist Nijhuis op het doel te schieten. De doelman wist in eerste instantie nog redding te brengen, maar was vervolgens kansloos toen Huusken van dichtbij de rebound binnen schoot. Hierdoor gingen beide teams met een gelijke stand aan de thee.

De tweede helft was vervolgens rommelig. Hengelo had veelal de bal en DTC had moeite om de bal in de ploeg te houden en een aanval op te zetten. Na ruim een uur kwam de eerste doelpoging in de tweede helft van de thuisploeg. Nijhuis draaide zich knap vrij, maar schoot voorlangs.

Er ontstonden grote ruimtes op het veld en beide ploegen wisten geen grote kansen te creëren. DTC had nog een aantal kleine mogelijkheden, maar Tebbe schoot in buitenspelpositie rechtop de keeper en kreeg van de scheidsrechter geen penalty toen hij in het zestienmetergebied naar de grond ging.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg DTC alsnog de kans om de overwinning binnen te halen. Scholte Lubberink legde aan voor een vrije trap op de rand van de zestien. Zijn schot belandde schitterend in de bovenhoek en hij zette de thuisploeg daarmee alsnog op een 2-1 voorsprong.

Deze voorsprong werd in de slotfase niet meer weggegeven waardoor DTC drie punten kon bijschrijven. Man of the match was Pim Scholte Lubberink, die met een fraaie vrije trap de overwinning binnen haalde. Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Om 14:30 wordt er in Enschede afgetrapt tegen 't Centrum.