DTC komt te laat op gang tegen Lemelerveld en verliest dure punten

geplaatst op: 06-05-2024

Opstelling DTC '07: Tristan Bergman; Daan Groener, Pim Scholte Lubberink, Wout Groeneveld, Mick Fox (Niels Wessels); Mark Hesselink, Lars Arens, Sam Tebbe; Nick Huusken (David Westerhof), Wessel Weusthof (Roel Potijk), Rutger Hof (Rik Groeneveld).

De slotfase van het eerste seizoen in de derde klasse voor DTC '07 nadert zijn einde. In een dan weer zonnig, dan weer wat minder zonnig Lattrop kwam Lemelerveld op bezoek. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om lijfsbehoud.

De start van DTC was controlerend. Maar niet voor het eerst dit seizoen was het voor de tegenstander meteen bij de eerste kans raak. Een goede aanval van Lemelerveld resulteerde in een harde, lage voorzet. Deze werd bij de tweede paal binnengetikt door een inlopende Stan Reimink. Een flinke tegenvaller voor DTC, dat naarmate de eerste helft vorderde wel beter in de wedstrijd kwam.

Na zo'n dertien minuten spelen was daar het eerste speldenprikje van de thuisploeg. Rutger Hof speelde zichzelf vrij randje zestien, maar gaf met zijn linker niet genoeg richting mee aan de bal. Na deze mogelijkheid golfde het spel lange tijd op en neer, zonder dat er door beide ploegen écht grote kansen gecreëerd werden. Tot DTC tien minuten voor rust met een offensiefje begon. Zo schoot Nick Huusken de bal na een perfecte combinatie door het midden tegen de keeper aan, terwijl de Lemelerveld-keeper bij de les was toen Wessel Weusthof het met een hard schot van afstand probeerde. Lemelerveld werd op zijn beurt gevaarlijk op de counter, maar Tristan Bergman tikte de bal naast het doel.

Na de theepauze kwam DTC wederom goed uit de startblokken. Een schot van Huusken miste kracht, waardoor de keeper makkelijk kon pareren. Waar DTC op zoek ging naar de gelijkmaker, kreeg het aan de andere kant van het veld een flinke domper te verwerken. Mick Fox tikte de bal voor de voeten van een aanvaller weg voor een hoekschop. Een struikelpartij volgde, waarna arbiter Van Lune de bal op de stip legde. Vol verbazing meldden de DTC-spelers zich bij de scheidsrechter, maar die was onvermurwbaar. Lemelerveld-spits Job Heerink pakte het cadeautje uit: 0-2.

Veel tijd om te treuren was er niet. DTC kreeg meteen na de tweede treffer van Lemelerveld een honderd procent kans op de aansluitingstreffer, maar niet voor het eerst deze wedstrijd lukte het niet om het net te vinden. Huusken tikte de bal over een uitkomende keeper, maar zag zijn inzet net over het doel vliegen.

Bij DTC nam ondertussen de irritatie toe na een aantal beslissingen van de arbiter van dienst. Vlak voor de dugout werd Mark Hesselink met een harde tackle van achteren onderuit gehaald. Het werd een gele kaart, maar wel met een rood randje. Een minuut later counterde Lemelerveld zich naar de 0-3. De bal viel via een DTC-been voor de voeten van Arjon van Lenthe, die bij de tweede paal binnen kon tikken.

De hoop op een treffer maakte aan DTC-zijde steeds meer plaats voor frustratie. Toen arbiter Van Lune niet veel later grensrechter Mark Peters liet staan (terwijl hij op een flinke afstand van de actie stond) en Lemelerveld via Heerink de 0-4 maakte, waren de rapen gaar.

DTC liet het er niet bij zitten en maakte uiteindelijk via Sam Tebbe de 1-4. Weusthof maaide over de bal, die daardoor bij Tebbe terechtkwam. Die schoot vanaf een meter of zestien hard raak. Vijf minuten na de eerste DTC-treffer was het invaller Niels Wessels die de 2-4 maakte, maar de doelpunten kwamen te laat. Lemelerveld ging effectiever om met de geboden kansen en maakte daardoor ook meer aanspraak op de overwinning dan DTC.

Lang hoeft DTC niet te treuren, want aanstaande zondag is er al een mogelijkheid op revanche. De ploeg van trainers Paul Ottenhof en Cas Bruns gaat dan op bezoek in Lemelerveld op zoek naar drie punten. De wedstrijd begint om 14.00 uur en er rijdt ook een bus. Meer informatie hierover volgt in de loop van de week.