DTC laat tanden zien, speelt prima en wint verdiend bij Trias

Altijd op de hoogte zijn van wat er speelt? Laat je toevoegen aan de WhatsApp groep! 06-13290083 voor meer informatie.

 

Afgelastingen?

Klik hier voor de actuele afgelastingen.

DTC laat tanden zien, speelt prima en wint verdiend bij Trias

geplaatst op: 10-03-2024

Opstelling DTC: Jordi Visschedijk; Mick Fox, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk (Daan Groener), Rik Groeneveld; Mark Hesselink, Wout Groeneveld, Niels Wessels (Roel Potijk), Jelco Nijhuis; Sam Tebbe, Nick Huusken (Lars Arens)

In een goed gevulde spelers- en supportersbus vertrok DTC naar Winterswijk voor de wedstrijd tegen FC Trias. Het zonnetje verloor het van de wolken, de wind liet zich niet onbetuigd. Maar al met al een prima voetbalweertje.

Beide teams leken er al snel zin in te hebben. DTC begon met de nodige werklust, zoals we de afgelopen weken gewend zijn. Verschil met de vorige wedstrijden was dat het vizier ditmaal wél vanaf minuut één op scherp stond. Na vijf minuten counterde DTC uit het boekje naar de 0-1. Sam Tebbe stuurde Niels Wessels weg in de diepte, die op zijn beurt Nick Huusken in stelling bracht. Die tikte beheerst de 0-1 tegen de touwen.

Een vliegende start voor DTC. Voor de verandering ook wel een keer fijn. Het bracht vertrouwen in de ploeg. Toch was het Trias dat na een tijdje de bovenliggende partij werd. DTC-sluitpost Jordi Visschedijk hield er een aantal ballen prima uit, maar was kansloos toen DTC een penalty tegen kreeg na een vermeende handsbal van Rik Groeneveld. Visschedijk zat in de goede hoek, maar was kansloos: 1-1.

Het was in deze fase van de wedstrijd dat Trias op zoek ging naar de voorsprong. Deze kwam er ook, na een mooie aanval door het centrum. 

Het was voor DTC een wake-upcall. Het ging op zoek naar de ruimtes achter de Trias-verdediging en die lagen er voldoende. Het was Huusken die hier voor de tweede keer gretig van profiteerde. Hij omspeelde de keeper knap en maakte op volle snelheid de gelijkmaker. 

En daarmee was de koek nog niet op voor de oranje-blauwen. Het was, niet veel later, wederom Huusken die de Trias-verdediging tot waanzin dreef. Hij creëerde knap ruimte en schoot goed raak voor de 2-3, tevens ruststand.

DTC kwam scherp uit de theepauze en hield Trias knap weg van het doel van Visschedijk. Toch moest hij twee keer reddend optreden, wat hij bekwaam deed. DTC wachtte geduldig op de kans en kreeg deze niet veel later ook. Tebbe gaf een piekfijn passje op invaller Wessel Weusthof, die de bal via de binnenkant van de paal tegen het zijnet deed belanden voor de 2-4.

Het zorgde voor wat ademruimte bij DTC, dat de overwinning over de streep wilde slepen. Het liet Trias de bal, maar de thuisploeg was niet bij machte om écht gevaarlijk te worden. Lukte dat een keer wel, dan was daar weer Visschedijk die - ondanks de twee tegendoelpunten - bij vlagen schier onpasseerbaar bleek.

De tijd tikte weg en na het laatste fluitsignaal klonk een daverend applaus van de vaste fans van Vak P, die zich als hondstrouwe supporters ook in Winterswijk gemeld hadden. 

Een prima prestatie van DTC en welkome punten op bezoek bij Trias. Over een Man of the Match gaat de verslaggever van dienst zijn hoofd niet breken. Nick Huusken was met zijn drie treffers uitermate belangrijk, Jordi Visschedijk met zijn reddingen ook. 

Volgende week speelt DTC op het eigen Sportpark Tilligte tegen 'bijna-buurman' Reutum. Aanvang 14.00 uur. Tot dan!

Sportpark Lattrop
Disseroltweg 9, Lattrop
Telefoon 0541-229356

Sportpark Tilligte
Westenveldweg 1, Tilligte
Telefoon 0541-221449

Postadres
Cobbingstraat 13, 7631JB, Ootmarsum